SON DAKİKA
SON DAKİKA


Dürüstçe
12.08.2020

Dürüstlük; konuşma, davranış, düşünce ve inanç bütünlüğüdür. Gerçekte, bütünlük içinde olan insanlar genellikle dikkat çekici olmazlar.

“Dürüstçe” çok önemli bir kavram. Çünkü bir çoğumuz kendimize karşı dürüst değiliz. Herkes dürüstlüğü karşı taraf için olunması gereken bir meziyet diye bilir; halbuki ya dürüstlüğün en önemli kısmı sizin kendi kendinize karşı dürüst olup olmadığınızla ilgiliyse? Bu da pek çok kişinin atladığı noktadır.’mış’ gibi yapmak pek çoğumuzun hayatının bir parçası olmuş her alanda... mutluy’muş’ gibi yapan çok büyük bir kesim insan var tüm dünyada. Oysaki belki de dünyanın en mutsuz insanlarıdır onlar. Böyle bir kişinin kendisine karşı dürüstlüğü konusunda söylenecek bir şey var mı?

Günümüzdeki kişilerin hava ve su gibi muhtaç olduğu şey doğruluk ve dürüstlüktür. Üstelik bu durum insanın her hareketinde bulunması gereken sürekli bir hal olmalıdır. Aksi takdirde kişinin hayatındaki olumsuz davranışları görmemesi, bedenindeki hastalık ve acıları dikkate almaması gibidir.

Hayatımız iniş çıkışlarla doludur. Bu yüzden davranışlarımızda zaman zaman tutarlı, zaman zaman tutarsızlıklar görülür. Doğru davranmak, dürüst olmak vefayı, güven duygusunu , bağlılığı, sevgi ve saygıyı beraberinde getirir ve kişiye onur kazandırır. Doğru davranmak insanın bütün davranışlarını belirleyen ve değerlendiren bir ölçüdür. Kısa vadede kaybettirecek fakat belirli bir zaman süreci sonucunda size güvenen insanların sayısının artması ile uzun vadede çok şey kazandıracak davranıştır doğruluk.

Doğru ve dürüst davranmak ve bu hali korumak çoğu zaman zordur. Çünkü çaba gerektirir, insanı yorar. Sağa sola yalpalamadan yürümek ve bunu ömür boyu yapabilmek gereklidir. Toplumda; iyi insanlar kadar kötü insanların da bulunması doğaldır. Hatta hayat yolunda kötülere iyilerden daha fazla rastlanır. Uygar bir insan olmak, en kötü bir ortamda bile doğruluk, dürüstlük ve faziletten şaşmamaktır.

Hayatın birçok alanında insanların hep fazlanın peşinde koşması, hırslı ve doyumsuz olması sonucunda felaketler ve sorunlarla karşılaşılmıştır. Hangi yaşta olursak olalım her zaman doğru yolun yolcusu olmalıyız ki geriye bakıp pişmanlık yaşamayalım. Unutulmamalıdır ki; hayat bize verilmiş sınırlı bir hediyedir. Hayata karşı farkındalığımızı sürekli arttırıp, doğru ve dürüst duruşumuzu asla kaybetmemeliyiz.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap