SON DAKİKA
SON DAKİKA


Geçen yıl bu zamanlar
27.03.2020

Daha önce hiç yaşamadığımız bir dönemden geçiyoruz. Korkularımız, endişelerimizle harmanlandığımız bu günlerde telefonlarımızdaki uygulamalardan bir uyarı gelir. “1 YIL ÖNCE BÜGÜN PAYLAŞTIĞIN GÖNDERİYİ GÖR” der. Gördüğünde ne hissedersin? Hemen o günlere gidersin. Belki o günlerinde kendine ait zorluğu vardır. Ne günlerdi ama geçti.1 yıl içinde 40 yılda öğrenmediğim neler öğrendim diye düşünürken şu anda yaşadıklarımızın bambaşka olduğunun farkına varırsın. 1 yıl önce bugün Yomra Demirciler Köyü’nde seçim çalışmalarına katılmışım. Martın sonunda yağan karın güzelliğine şahit olmuşum. Köyün din görevlisinin önünde sıcacık bir ortamda misafir edilmişim. Oradan Tepeköy’de mahalle kahvehanesinde sıcacık çayla içimiz ısınmış. Odun kütüklerden oluşan masalarda ikram edilen suyun tadı, sımsıcak ilgi alaka ve sokak lambasına baktığında gördüğün kar taneciklerinin muhteşem güzelliği zihnimin en güzel anıları arasında. O anlar geçti. Bir şeyler bitiyor, olgunlaşıyor, tamamlanıyor. Her biten şey yeni başlayışların müjdesidir aynı zamanda. Kış bitiyor bahar başlıyor.

 

Düşüncenin gücüne inanan bir insanım. İster negatif, ister pozitif olsun, düşünce stilimiz kaderimiz haline gelir. Düşünce bir enerjidir ve bu enerji etrafa yaydığı olumlu ya da olumsuzluklar vardır. Pozitif düşünce, ruhsal ve bedensel üretime dönüşür. Size bir şeyleri başartır ve haz verir. Negatif düşünce ise ruh ve bedeninizi tüketime götürür. Bedensel hastalıklarımızı artırır ve psikolojik dengemizi mahveder. Eskiler, “Güzel bakan, güzel görür, güzel gören, güzel düşünür” demişler. Bu özel günlerde büyüklerimizin tecrübelerinden daha uç faydalanabileceğimiz bu anlarda; Hayata güzel yönlerinden bakmak, hayatın güzelliklerini görmek zamanındayız.

Ne dersiniz?

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap