SON DAKİKA
SON DAKİKA


Kadın ve siyaset
18.12.2019

Geçen hafta Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle 18 ülkeden 44 yabancı konuğun katılımıyla gerçekleşen “Uluslararası Yerel Yönetimlerde Kadın Şurası’na” katıldık.

 

Ak Parti Kadın Kollarının ev sahipliğinde; “Değerlerimizi yücelten her güzel işte kadınların imzası var. Kadınların siyasal temsilinin olmadığı bir toplumda kalkınma gerçek anlamda tamamlanamaz” vurgusuyla oturumlargerçekleşti.

 

Ak Parti Kadın Belediye Başkanları, İl Kadın Kolları Başkanları ve Kadın Meclis Üyelerinin katıldığı ilk oturumda Prof. Dr. Ümit Meriç’in “Medeniyet, Kadın ve Şehir” başlıklı konuşmasında her kadın kendinden, kendi yöresinden sorunları tekrar gördü. Hepimizin karşılaştığı sorunlar benzerdi. Hepimizin hissettikleri birbirine yakındı.

 

Dünyanın farklı ülkelerinden gelen kadın yöneticilerin ilham veren hikayelerini dinledik. Filistin’den Makedonya’ya herkesin deneyimi beni çok etkiledi, ama aklımda en çok kalan Sancaktepe Belediye Başkanımızın Sn. Şeyma Döğücü aday olduğu zamanlarda yaşadıkları oldu .Kendisine inananların az olduğu bir dönemde yaptığı liderlik ve kazandığı seçim zaferi ilham verici bir hikaye. Biz Trabzon olarak Doğu Karadeniz’in tek kadın milletvekilini çıkarmış bir iliz. İl Başkanımız Sn. Haydar Revi Büyükşehir Belediye Başkanımız Murat Zorluoğlu İlçe Belediye Başkanlarımızla Kadın Kolları İl Başkanımız Sn. Meryem Sürmen’in öncülüğünde Trabzon olarak bu güzel toplantıda olmanın mutluluğunu yaşadım.

 

Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın söylediği gibi “Kadınlar siyasetin öznesidir.” Her kadın sadece kendisine sağlanan fırsatlar kadar hayata dahil olmayıp , fazlasını talep etmeli ,sosyal ve siyasal hayatın içinde katılımcı olmalıdır. Son dönemde artan kadına yönelik şiddetin yok edilmesi ancak kadının sosyal statü ve eğitimin artırılması ve sosyal hayata katılımı ile mümkün olacaktır. Uluslararası Yerel Yönetimlerde Kadın Şurası bu bilincin artırılması konusunda çok yararlı oldu. Trabzon yerel siyaset yapan tüm kadınların, şehrin kadınlar yönünden daha yaşanabilir bir yer olması için tüm gücüyle çalışmalı ,siyasi süreçlerde katılımcı olmalıdır.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap