SON DAKİKA
SON DAKİKA


Kaşüstü
29.05.2020

Yunanca’nın Pontus lehçesinde “Güzel Yer” anlamına gelen güzel mahallemiz. Tarihinin M.Ö. 2000’e dayandığı düşünülen göz bebeğimiz.

Nüfus yoğunluğu olarak 13756 ile 12023 nüfuslu Sancak Mahallemizin hemen önünde olan Yomra’nın büyük ve özel mahallesi.

Kaşüstü’nden bahsetmişken Dalçık Projesinden bahsetmemek olmaz. Geçtiğimiz yıl ulaşıma açılan tüplerden sonra, üst yapı ve peyzaj çalışmaları da bitmek üzere. Emeği geçen herkese teşekkür ederek Kaşüstü’nün  “Yoldan Altı” ve “Yoldan Üstü” olarak anlatıldığını da söylemek gerekir. Yoldan altı ve yoldan üstü, yerleşimi, sorunları, ihtiyaçları ile birbirinden farklılıklar gösteriyor.

Kamu binaları, alışveriş merkezi, otellerin, konut binalarının bulunduğu yoldan altı diye anlatılan kısım. Yoldan üstü ise konut alanlarının, alışveriş, yemek- içme yerlerinin olduğu öğle yemeği saatlerinde nispeten biraz daha kalabalıklaşan mahallenin merkezi.

Yoldan üst kısımdaki dükkanların m2 fiyatları 15 binden başlıyor ve 50 bin liraya kadar çıkabiliyor. Kira fiyatları da aynı oranlarda yüksek. Fiyatların bu oranlarda olması beklentinizi yükseltiyor ve mahallenin merkezine doğru yürüdüğünüzde bu kadar yüksek fiyatlara satılan dükkanların yeterince özenilmeden, önlerinde 3 metreyi bulan tezgahlarla satış yapılan yerler olarak kullanıldığını, pandemi olmasına rağmen insan kalabalıklarını üzüntü ile izliyorsunuz. Aynı alanlarda devam eden inşaatların iş güvenliği tedbirlerinin alınması, bir başka önemli nokta. Hem mahalle pazarının bulunduğu kısımda hem de diğer kısımlarda sıkça açılan sokak tezgahları, bu açıdan da ele alınmalı.

Merkezi, yerleşimi, düzeni, işleyişi kısacası her noktası ile en büyük mahalleyi en güzel mahalle yapma çalışmaları gayretini görmek dileğiyle!

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap