SON DAKİKA
SON DAKİKA


Umut
28.10.2020

 
Kimine göre hayata tutunmanın adı, kimine göre insanın içini ısıtan, yaşama isteği veren duygudur.

​Umut, bir şeylerin iyi gideceğine, düzeleceğine, olumlu şeyler olacağına olan inançtır. Umut dolu kişiler, canlıdır, enerjiktir ve yaşama bağlılıkları yüksektir.

Umut, insana eylemde bulunma ve çabalama gücü verir.

Umut insanın başarılı olacağı düşüncesini besler ve büyütür. Bu açıdan vazgeçilmezdir.

Umut; bir şeyin arzusu, bunun bir beklenti ile birlikte olması, kısacası arzulanan bir şeyin beklentisidir. Bir şey umut etmek, bir şeyin bizim için önemi hakkında bir iddiada bulunmaktır.

​Umudun tersi ise korkudur, o şeyin gerçekleşmeyeceği beklentisine girmektir. Her umudun kendisine özgü bir korkusu ve her korkudan doğan bir umut vardır. 

Umut sadece geleceğe güvenle bakmamızı sağlamıyor, aynı zamanda şu anki sıkıntılarımızı aşmamızı da daha kolay hale getiriyor. 

​İnsanların davranışlarını okuyabiliyoruz ama niyetlerini okuyamıyoruz. Her durumda başkaları hakkında aklımızda bir hikaye yazıyoruz ve yazdığımız hikayenin çoğunlukla doğruluk ihtimalini bile bilmiyoruz. Madem kesin doğru hikayeyi yazamayacağız, neden bizi en mutlu eden hikayeyi yazmıyoruz ki?

​Çoğu insan kendini kurban haline getirerek başkalarını suçlar. Ancak gerçekten şefkate, insan sevgisine sahip insanlar hikayelerini başkalarını suçlamadan ve daha da iyisi kendilerini mutlu edecek şekilde yazabiliyorlar.

​Umut, istemek, istekleri gerçekleştirmek için yeni yollar bulmak ve vazgeçmemektir. Bu nedenle yaşamda karşılaşılan güçlüklerle baş etmede, olumsuz koşulları iyileştirmede ve hayalleri gerçek kılmada umutlu olmak çok önemlidir.

​Umutlu bir birey her sıkıntıdan çıkış için bir yol alabileceği düşüncesine sahiptir. Bu anlamda da kişi onu kaybetmedikçe asla yenilmiş ya da tümüyle kaybetmiş olmayacaktır.

​O halde hayatta her şey mümkün olabilir, yeter ki içinizde umut olsun.

 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap