SON DAKİKA
SON DAKİKA


Yine Yomra
14.10.2020
Yomra olarak yaklaşık bir yıl önce göreve başlayan kaymakamımız Sn. Eyüp Özdemir ilçeye farklı bir kültür oluşturdu. Her hafta çarşamba günleri düzenlediği söyleşilerle Yomra’yı bir araya getirdi. 2019 yılının Fuat Sezgin yılı olması dolayısıyla Prof. Dr. Fuat Sezgin’i konu alan söyleşiyle başlayan etkinlikler devam etti. Ben Nuri Demirağ’ı bu söyleşilerle daha iyi tanıdım desem yanlış olmaz. Demiryolu ve havacılık alanında ilklere imza atan ve fikirleri ile tarihimizde çığır açan iş adamımızı tanıdık bu etkinliklerde. Daha sonra Kafkas İslam Ordusu Komutanı, iş adamı ve Milli Savunma Sanayi öncüsü Nuri Külligil’le tanıştırdı bizleri Sn. Kaymakamımız. Yeri geldi Kıbrıs meselesini konuştuk bu etkinliklerde, yeri geldi Karadeniz Coğrafyası ve Denizcilik konusunda bilgi sahibi olduk. Bu etkinlikler sadece bir toplantı, bilgi aktarımı değildi. Yomra’da her kesimden kişinin hiçbir mecburiyeti olmadan mesai dışında sadece bir arada olması, olabilmesi için samimi, cesaretli, ihtiyacımız olan bir girişimdi. Gitmezsek Kaymakam Bey’e ayıp olur düşüncesi ile değil, birlikte olmaktan mutlu olduğumuz insanlarla keyifli vakit geçirmekti.

Bizleri ofisimizde ziyaret edecek kadar mütevazı, hangi saatte olursa olsun ulaşmak istediğimizde ulaşılacak kadar iletişim içinde olan, Yomra’nın meselelerini babacan tavrı ve devletin sıcaklığıyla çözmeye çalışan Sn. Kaymakamımızla çalıştığım için kendimi şanslı hissediyorum.

Kaymakamın görevi nedir denilse herkesin cevabı aynı olur. Kaymakam ilçede hükümetin temsilcisidir. Bunu hepimiz biliyoruz. Kaymakam 5442 Sayılı Kanuna göre, ilçe genel idaresinin başı ve icracısıdır. İlçenin genel idaresinden Kaymakam sorumludur. Yani kaymakam ilçelerin en üst kamu görevlisidir. Hemen hemen sorumluluğu altında olmayan konu yok gibidir.
Bu zor görevleri yanında sosyal anlamda da ilçeyi kucaklayan kaymakamımız Sn. Eyüp Özdemir’in bilgi, beceri ve deneyimiyle Yomra’nın her sorununda çözümün bir parçası olacağından şüphemiz yoktur.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap