SON DAKİKA
SON DAKİKA


Astım düzenli tedaviyle kontrol altına alınabilir
30.12.2019
Astım, kişilerin havayolu duyarlılığından kaynaklı gelişen geri dönüşümlü bir akciğer hastalığıdır. Bazen kişilerin çok bariz nefes darlığı, hırıltı gibi şikayetleri olurken bazen de kişileri rahatsız etmeyen  uzayan öksürük, hafif hırıltılar, göğüste çok belirgin olmayan baskı gibi şikayetleri olabilir. İşte bu kişiyi rahatsız etmeyen hafif derecedeki şikayetler tanının konmasında gecikme yapabilir. Biz hastalara astım tanısı koyduğumuzda kişi genelde şaşırır ve kabullenmek istemez. Halbuki biz, hastalardaçok belirgin nefes darlığı gelişmeden önce on
lara tanı koyup tedaviye başlamak isteriz. Çünkü bu havayolu duyarlılığına sebep olan bir enflemasyon vardır havayollarında ve bu enflemasyonun tedavisine erken dönem başlayıp kronik hastalık gibi tedavi etmezsek enlemasyon geri dönüşümsüz hale gelebilir. Oysaki astım hastalığı bizim yüzümüzü güldüren bir akciğer hastalığıdır. Hasta düzenli ilaç kullanıp kontrollerine düzenli gelirse bu enflemasyonu tamamen tedavi edip havayolu duyarlılığını ortadan kaldırabiliriz ve hasta tamamen normal  havayollarına sahip  olabilir.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap