SON DAKİKA
SON DAKİKA


Bu virüs ile yaşamayı da öğrenmek lazım
13.04.2020

“Bilim adamları virüsle mücadele etmeye çalışırken; kişilerde ruh sağlıklarını bozmadan virüslere karşı nasıl korunmaları gerektiğini ve dış ortamda onların varlığıyla nasıl yaşamaları gerektiğini öğrenseler daha sağlıklı yol almış olmaz mıyız?”

Uzman Doktor Canan Şengül baharın gelmesi ve havaların ısınmasıyla birlikte corona virüs pandemisinde yaşanacaklarla ilgili uyarılarda bulundu. Dr. Şengül’ün açıklamaları şu şekilde: 

Havaların güzelleşmeye başladığı bu dönemde acaba vatandaşları nasıl evde tutmayı başaracağız? Bu Corona virüs salgınının daha ne kadar devam edeceğini bilmiyoruz ve görüyorum ki bir grup vatandaş aşırı duyarlı hareket ederken bir grup vatandaş  bana bir şey olmazcı hareket ediyor.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞINA ÖNLEM ALINMALIYDI

Bu dönemde televizyondaki  ve sosyal medyadaki Corona haberlerini  azaltmanızı öneririm size. Her akşam açıklanan test sayılarını  pozitif vakaları hastalığa yakalananları ve iyileşen hastaların ne anlama geldiğini bilmiyorsanız ekranda gördüğünüz rakamlar sizi sadece dehşete düşürecektir.Bu dehşet sizi korkuya ve paniğe itecektir.Korku ve panikle hareket eden kişiler hata yapmaya açık insanlardır.Şu geçtiğimiz 2 günlük sokağa çıkma yasağı da bunun bir göstergesi değil mi?P eki bu sokağa çıkma yasağı alt maddeleri ile birlikte sunulsaydı insanlar ihtiyaçlarını karşılamak için gerekli önlemlerin alındığından emin olsalardı yine böyle bir izdiham içerisine girerler miydi? Herkes hata yapabilir yaşadığımız dönem eleştiri ile hareket edilecek bir dönem değil.

PSİKOLOJİLER BOZULDU

 Artık evde oturan insanların psikolojileri bozuldu televizyon programlarında kişilerin böyle bir pandemi karşısında ruh sağlıklarını nasıl koruyacaklarını öğrenmeleri anlatılmalıdır.Veliler çocuklarının okul eğitimlerini ciddi bir şekilde düşünür oldu televizyondan eğitim müfredatlarını tamamlamaya çalışıyorlar sınava hazırlanan çocuklar ve ebeveynleri sınav endişesi içerisindeler . Halbuki bu dönem çocuklarımıza pandemi eğitimleri versek yıllar sonra çocuklarımız bu dönemi  tam bir yaşanmışlıkla hatırlasa  eski pandemi günlükleri karıştırılsa  acaba çocuklarımızın eğitim hayatından  çok şey mi çalmış oluruz.

HAVA YOLU DUYARLILIĞI OLUŞTU

Daha ne kadar süreceğini bilemediğimiz bir yaşam süreci içerisindeyiz kişiler artık nasıl hareket edeceğini bilemediği gibi tüm hastalık bulgularını bedeninde hisseder oldu dezenfektanları aşırı kullanmaktan kişilerde bir havayolu duyarlılığı gelişerek nefes darlığı hissetmeye ve acaba bende virüse yakalanmış olabilir miyim  düşüncesi içerisine girmeye başladılar. Halbuki bilim adamları virüsle mücadele etmeye çalışırken; kişilerde ruh sağlıklarını bozmadan virüslere karşı nasıl korunmaları gerektiğini ve dış ortamda onların varlığıyla nasıl yaşamaları gerektiğini öğrenseler daha sağlıklı yol almış olmaz mıyız?

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap