SON DAKİKA
SON DAKİKA


Corona virüsünen öğrenecek çok şeyimiz var
6.04.2020

Kayseride 607 yataklı ve bunun 241 i yoğun bakım yatağı olan şehir hastanesi ve 1350 yataklı ve bunun da 214’ü yoğun bakım yatağı olan eğitim araştırma hastanesi mevcut. Corona virüsü ile mücadeleye başlandığı an itibariyle bu hastaneler dışarıdan hasta almayı bırakıp sadece corona şüpheli hasta bakıp testini yaparak sonuç çıkana kadar hastaları servislerde izole etmeye başladılar ve sonuç 3 gün sonra negatif gelirse hastalar evlerine yollanıyor pozitif gelirse 14 gün servis yatışı ve takibe devam ediliyor. Tabii bu şekildeki bir çalışma şekli bile yeri geldiğinde tıkanabilir.

 

YOĞUNLUK BAŞLARSA...

 

Yatağınız ne kadar fazla olursa olsun tam kapasiteli çalışma şeklinde size hizmet verecek olan hekim ve yardımcı sağlık çalışanları bir yerden sonra yorgunluktan yada yoğun çalışmanın maruz bıraktığı virüs yükünden dolayı corona virüsünün yarattığı hastalığa maruz kalacaklardır. İşte bu noktada sağlık sistemi tıkanacak ve hastalar karşılarında muhatap bulamayacaklardır. Bu yüzden kontrollü sağlık taramaları yapmak şikayeti olmayan gribal enfeksiyonlu hastaların evde kendilerini izole etmeleri çok önem taşımaktadır.

 

ALKIŞ DEĞİL HOŞGÖRÜ BEKLİYORUZ

 

Korkunun ecele faydası yoktur, korkan insan bir şeylere sarılmak ister ve o şeylerden kendine güven aşılamak ister. Emin olun biz sağlık çalışanları da korkuyoruz, bizlerinde yaşlı anne babaları var bizlerinde küçük çocukları var ama komutanlar ve evin anne babaları korktuğunu belli etmez ve biz korktuğumuzu belli etmeden bize sarılmanıza izin veriyoruz ve size güven aşılamaya devam ediyoruz.Ama emin olun sizden beklentimiz alkış değil, biz alkış istemiyoruz biz hoşgörü bekliyoruz. Maalesef corona gibi bütün dünyaya hükmeden bir virüs varken halen insanlar hoşgörü yoksunluğu içerisinde. Halen insanlar özel hastanelere geldiğinde özel hizmet bekliyor. Farkında değiller ki özel hastaneler de bu salgının içine dahil edildiler ve şu anda devlet hastaneleri tam korumayla covid polikliniği diye hizmet verirken biz aynı poliklinikleri sadece bir cerrahi maske ile yapmaktayız.

 

VİRÜSTEN TEHLİKELİ İNSANLAR VAR

 

Sevgili yurdum insanı samimiyet istiyoruz sizden. Korkuyla kendi moralinizi yükseltmek için lütfen bizi kullanmayın. Biz hipokrat yemini etmiş insanlarız bizi darp eden insanlarada baktık, katilleri de hayata bağladık. Şu kötü günlerde size yaptığım sitemin nedenini merak ediyorsanız şayet tek kelimeyle ifade edeyim ki halen aranızda benim covid virüsünden daha tehlikeli gördüğüm insanlar var ve biliyorum ki 2 ay sonra bu virüs doğal bir seleksiyona uğrayıp aramızdan ayrılırken bu samimiyetsiz insanlarla maalesef biz halen iç içe olacağız. Sevgili yurdum insanı bol bol empati yapacak zamanınız var. şu günlerde oturun lütfen bize karşı bir empati yapın.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap