SON DAKİKA
SON DAKİKA


Düşmanınızı tanıyor musunuz
25.02.2022

Sevgili sigara içen takipçilerim, düşmanınızın ne kadar güçlü olduğunu ve bedeninizi nasıl işgal ettiğini hiç düşündünüz mü? “Ben sigara içerken çok mutluyum, zevk alıyorum, o benim dert ortağım” dediğinizde aynanın karşısına geçip mutlu, gülümseyen yüze şahit oldunuz mu ya da dert ortağınızın yol gösterici birkaç yöntem size sunduğunu gördünüz mü? Ben sigara içtiği için yumuşamış mimiklere sahip olan, gerginliği giderilmiş, gerçekten mutluluk ifadesi veren bir yüz görmedim. Sizler karşıdan kendinize bakma imkanına sahip olmadığınız için gün içerisindeki sigarasız saatlerin sizde yarattığı stresi bedeninize yansımasını görmüyorsunuz. Çalışırken sigara molanızın gelmesini sabırsızlıkla beklemek ve molanıza çıkamadığınız zaman sizde yarattığı gerginliği bir düşünün işinize adapte olamazsınız, belki de karşı tarafa sert öfkeli bir tavır takınırsınız. Halbuki sigara içmeyen birisi sakince elinizden işinizi alır haydi sen molaya çık der ve kendisi molaya çıkma ihtiyacı bile duymaz. Şimdi sigara içmenin nesi size mutluluk verdi bir düşünün bakalım. Sevgili sigara içiciler, düşmanınız o kadar kuvvetli ki her tarafa salınmış askerleri var. Bu askerler aktif  sigara içiciler ve sigara satış merkezleri. İşte bu askerlere ulaşmak kolay olduğu sürece ve toplumda normalleştirildiği sürece sizlerin işi çok zor. Bir komutan çıkıp neden bu askerlerin yaygınlık derecesinin fazla olduğunu size anlatmadığı sürece siz bu işgali kabullenerek hayatınızı idame ettireceksiniz.

Çevrenizde bu kadar çok sigara içici kişiler varken yeni yetişen nesil bilinçaltından sigara içmeyi normalleştirecek ve erişkin döneme geldiklerinde bilinçli davranışları sigara içmenin zararlı olduğunu söylese de bilinçaltı bu bilgiyi inkar edecek. İki yıllık pandemi dönemi, arkasından gelen zamlar ve yıllardır bilinen kanser yapıcı etkileri hangisi sigarayı bırakmanız için yeterli oldu? Demek ki bir şeyler yanlış yapılıyor. Bu yanlışların ne olduğunu bilmek sizin düşmanınızı tanımanıza ve hangi manevralarla yaklaşmanız gerektiğini öğrenmenize sebep olacaktır. Bunun için kendinize sormanız gereken; “Ben neden sigara içiyorum? O ilk içtiğim sigara bir tuzak mıydı? Gerçekten mutlu oluyor muyum” sorularıdır. Sevgili sigara içiciler, neden sigara içtikten sonra ağzınızın kokusu değişsin diye naneli sakız ya da şeker alıyorsunuz ve üzerinize sinen kokuyu gidermek için parfüm sıkıyorsunuz? Halbuki sigara içmeyen kişiler siz ne yaparsanız yapın o kokuyu alacaktır. Hayatınızı bu kadar güzelleştirdiğini zannettiğiniz şeyin etkilerinden kurtulmak için bu uğraş niye? Ekstra uğraşlarla dert ortağınıza ihanet etmiş olmuyor musunuz? Sizlere düşmanınızı tanıma imkanı bulabileceğiniz sağlıklı günler diliyorum.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap