SON DAKİKA
SON DAKİKA


Giden gitti birilerinin kalması gerekiyordu diyen hekimlerden olmak istemiyoruz
15.03.2022

14 mart tıp bayramımız kutlu olsun; İlk 14 mart tıp bayramı kutlaması ne zaman yapılmış biliyor musunuz? 1919 un mart ayında İstanbul’da Mekteb-i Tıbbiye-i Şahane ,İngilizler tarafından işgal edildiği dönemde işgalcilere karşı direnmek ve okulu kurtarmak isteyen öğrenciler tarafından gerçekleştirilmiş bir kutlama eylemidir. Okulun kuruluş dönemi olan 14 Mart’ta  okulun iki kulesi arasına büyük bir Türk bayrağı asarak  3. Sınıf tıp öğrencisi Hikmet Bey önderliğinde  gerçekleştirilmiştir.İşgal kuvvetleri  bu duruma müdahale ettilerse de durduramamışlardır. İşte tıp camiasının Tıp Bayramı olarak kutladığı bu özel gün tıbbiyelilerin kendi bileğinin gücü ile kazanılmış bir gündür.Bu kutlama direnişi 1919 da İngiliz işgalcileri için gerçekleştirilirken 2022 de tıbbiyelilerin değer kazanmak için kendi halkına ve kendi devlet yöneticilerine karşı yapılmaktadır. İşin mentalitesine bakınca ne kadar acı bir durum olduğunun farkında mısınız?En son sayın Cumhurbaşkanımızın  halkına seslendiği bir konuşmasında hekimler için << giderlerse gitsinler –hekimlik para karşılığında yapılan bir meslek değildir>> dediğini duydum.

Oysa  14 mart  öncesi sağlık bakanımız bizim değerimizi anlatan  biraz daha sabır diyen bir mektup yollamış hekimlerine .Size bu davranış samimi geldi mi? Hekimler önce yaptıkları işe saygı duyulmasını istedi sonra da  şiddeti durdurun dedi.Saygı olan yerde şiddet olur mu?Demek ki şiddeti önlemek için hekimlerin eski saygınlığının kazandırılması gerekiyormuş.30 yıllık hekimlik hayatımda bu gözler neler gördü tabii bunlar anlatılmaz yaşanılır.Bir senaryo içerisinde yaşadıklarımıza sizleri dahil edip hekimlik rolü biçseydik  o yorgunluğa ,  o uykusuz gecelere , haksız ithamlara , şiddete acaba kaçınız dayanabilirdiniz?

Evet Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi bu meslek para karşılığında yapılmaz biz geceleri kapısı çalınan , her ortamda birilerinin sağlık sorunlarının ucundan tutan , telefonları susmayan , yorulmayan savaşçılarız.Doğrudur mesai dışı verdiğimiz bu hizmetlerin bir ödemesi hiçbir zaman yapılmadı bize.Hekimlerin  para karşılığı bu mesleği icra ettiğini düşünen birileri varsa yanılıyorlar.Hekimler zeki bir çok şey yapacak kapasiteye sahip ancak hasta bakmaktan kendilerini keşfetmeye fırsat bulamamış kişilerdir.Aksi taktirde hekimlerden çok daha iyi kazançlara sahip olan iş sahalarında hekimler de kendilerini gösterebilirlerdi.Emin olun hekim grubu para kazanmayı bilecek kadar akıllı insanlardır.Biz şiddete maruz kaldığımızda bile duygularımızı bastırıp hizmet vermeye devam eden yürekli insanlarız.

Genç hekimlerimiz 2022 de şiddete maruz kalarak, geçinemeyecekleri bir maaş karşılığında hizmet vermektense saygınlıklarının korunduğu hak ettikleri yaşam kalitesini gerçekleştirecek bir maaş karşılığında başka bir ülkeye gitme cesaretini gösteriyorlarsa sevgili yurdum insanı bu konu üzerinde durup düşünün derim size. 14-15-16 Martta hekimlerimizin gerçekleştirecekleri grev eyleminde bizlerin  yanında olmak sağlık bakanının yolladığı mektuptan çok daha fazla mutlu edecektir bizleri. Giden gitti birilerinin kalması gerekiyordu dediğiniz bir grup hekim arasına sıkışmayın  sevgili yurdum insanı.Çocuklarınızı hekim yapmak için çabaladığınız ülkemizde genç hekimlerinize ve yıllardır sağlığınızı emanet ettiğiniz yılların hekimlerine sahip çıkın gelin 14 mart tıp bayramını hep birlikte kutlayalım.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap