SON DAKİKA
SON DAKİKA


İlaç sektörü çalışanlarına yaklaşımımız!
16.09.2019

Hasta ve yakınlarının, hekimlerin poliklinik kapılarında görmeye tahammül edemediği bir grup çalışan vardır. Aslında her birinin üniversite mezunu olduğu bu çalışan grup devlet kapılarında iş bulamayan, ülkenin kendilerine imkan sunamadığı için kendi sektörlerindeki iş imkanına sahip olamayan pırıl pırıl genç çocuklarımızdır. İşte bu arkadaşlar sizin tabirinizle ilaç sattırmaya çalışan kişilerdir. Hizmet sunulan kişilerin hekim olduğu bu arkadaşların hastaneye giriş saatleri birçok hastanede sınırlandırılmıştır. Bazı hastanelerde ise güvenlik görevlilerine bu konuda girişlerine engel olmak için idare tarafından talimat bile verilmiştir. Peki biz hekimlerin bu arkadaşlardan ziyaret alıp almama konusundaki görüşlerimiz bize hiç soruldu mu?

GÜNCEL TIP HİZMETİ SUNUYORLAR

Hasta haklarının konuşulup, hekim haklarına bir türlü gelinemediği bir sağlık sisteminde hekim hakları maddeleri içerisinde "hekimin güncel tıp gelişiminden haberdar olması" maddesi vardır. Ancak hekimler iş yoğunluğu içerisinde bu güncellemeyi takip edecek vakte sahip olamamaktadır. İşte tıptaki güncel yenilikleri bize sunan bilimsel yayınlara ulaşmamızı sağlayan ve bilimsel kongrelere katılma imkanını veren kapılarımızda gördüğünüz bu ilaç mümessilleridir. Kendi imkanları ile her zaman güncel bilgilere sahip olamayan hekimlere özel sektör tarafından hizmet getiriliyor olmasına neden bu kadar tepkisel yaklaşılıyor? Aslında ilaç sektörünün hekimlere sunduğu imkanları devlet, kendi bünyesindeki çalışanlarına kendisi sunmalıdır..

İLAÇ MÜMESSİLLERİNE…

Sizlerin poliklinik saatlerinde vaktinizi çaldığını düşündüğünüz bu arkadaşların çalışma sahalarının polikliniklerimiz olduğunu düşünürsek, her mesleğe duyduğumuz saygıyı neden bu mesleğe gösteremiyoruz. Bir ülkenin en uzun eğitim süresini geçirerek en meşakkatli yollardan geçen hekimlerin  hastalarına hizmet verirken umursamaz bir şekilde mümessillere vakit ayırıp sizlerin hakkını yediğini mi düşünüyorsunuz?

Çalışırken bir nefeslik ara verdiğimiz bunu ufak bir dinlenme molası olarak görülmesini istememiz bu yoğunlukta çalışan hekimlere çok mu görülüyor? Ülkemizde ciddi işsizlik sorununun olduğu bir ortamda, birçok kişiye iş imkanı sunan ilaç sektörüne teşekkür edeceğimize, çalışan arkadaşlarımıza işlerini yapma imkanı tanımamaktayız. Her birinin üniversite mezunu olduğu bu meslek çalışanları sizlerin evlatları ya da eşiniz de olabilir. Bu arkadaşlara hekim kapılarında tepki gösterirken bu empati ile yaklaşsanız sizlerden çok fazla bir şey istemediğimizi anlarsınız. En nihayetinde herkes işini yapıyor.

HASTANE EKİBİDİR,ÇALIŞANDIR

Toplumun en yüksek eğitim seviyesine sahip olan ve yoğun iş temposunda gergin çalışan hekimlere ilaç tanıtımı yapmak zannettiğiniz kadar da kolay bir iş değildir. Üstelik hastanelere belli saatlerde giriş imkanı sunulduğu için aynı saatlerde birkaç hastanede bulunamayan bu arkadaşlara işlerini rahat yapma imkanı doğmamaktadır. Hekimlerin özel misafiri olarak görülmesi gereken bu arkadaşlara biraz daha sempati ve empati yaparak yaklaşırsak biz hekimler daha mutlu olacağız. Unutmayın ki hastaneler bir ekip ruhuyla hareket etmelidir. İlaç mümessilleri de aslında maaşları özel sektör tarafından ödenen hastane ekibi çalışanlarıdır.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap