SON DAKİKA
SON DAKİKA


Kafalar karışık
23.12.2021

Bu hafta ne yazsam? Ne yazsam da okurlarıma bu yazıyı okutmayı başarsam? İnsanların evine ekmek götürecek parası yokken, bırakın ekmek parasını yakında işe gidecek parayı bütçelerinden ayıramaz duruma geleceklerken ben ne yazsam da yazımı okutsam? Sağlıkta şiddet desem, kimin umurunda? İnsanlar gergin, barut fıçısı, bırakın sağlıklarıyla ilgili anlamadıkları bir durumla karşılaşıp yoktan yere öfkelenmelerini, bu insanlara gözünün üzerinde kaşın var demeye çekinirsiniz. Sağlıkçıların grevini, pandemi döneminde verilmeyen hak ettikleri maaşları ya da asgari ücretlerde diğer çalışan maaşlarında düzenleme yapılmadan verilen zammı yazsam? Yoksa covid virüsü omicron varyantı adı altında yayılmaya devam ediyor, aman aşılarınızı olmayı ihmal etmeyin diye mi yazsam? Size hastalıklarla ilgili kısa bir yazı derlesem ya da sigarayı bırakın paranız sıcacık cebinizde kalsın, çocuklarınıza harçlık verirsiniz desem acaba okunabilir bir yazı çıkar mı?

Demez misiniz bana neyin kafası bu, senin tuzun kuru, bizimle oyalanıyor musun diye? Demez siniz çünkü yıllardır siz bu kafayla oyalanıyorsunuz, dibe vurmamız gerekiyormuş hep birlikte bir uyanış içine girmemiz için. Ben ekonomist değilim yorum yapmak bana düşmez ama zannedersem ekonomistlerde şaşkın. Hekim olarak polikliniğimde sosyal medyadaki paylaşımlarımda pozitif enerjinin insan ruhuna ve bedenine nasıl olumlu yansıdığını anlatıyorum. Belki de bu dönem en fazla ihtiyacımız olan şey budur. Yine o pozitif enerjiden bahsetsem size, alışveriş merkezlerimizin ışıl ışıl olduğunu her türlü ürünü bulma imkanınızın olduğunu söylesem, almasan da nefsini körleme imkanın var, gitmesen de gezmesen de bu ülke senin, başkalarının gezmesinden gurur duymalısın desem. Bu hafta da böyle olsun sevgili okuyucular. Vatandaşımın aklı karışık, şaşkın, yolun sonunu görmez bir halde her sabah ümitleri tükenmiş bir vaziyette uyanıyor. Çocuklarımıza karanlık bir gelecek genç kuşağımıza da düzeltemeyecekleri bir ülke ekonomisi vermenin sancısı sarıyor benliğimizi. Beyin göçünü gerçekleştirmeye çalışan Z kuşağına durun gitmeyin diyemiyorum artık, geride kalan Z kuşağına ise birileri gidiyordu, birileri de kalmalıydı diyerek kendinizi avutun diyorum.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap