SON DAKİKA
SON DAKİKA


Korona savaşçıları
28.03.2021

 
Sosyal medyada dolaşırken bir doktor arkadaşın yaptığı etkinliğe denk geldim. Pandemi dönemi başladığından beri merkezdeki bir bölge hastanesinin yükünü çeken enfeksiyon uzmanı olan bu doktor arkadaşımızın yaptığı güzel davranış karşısında çok duygulandım. Bu kadar yoğunluğun, korkuların, endişelerin içerisinde birlikte çalıştığı ekibindeki hemşire ve yardımcı sağlık çalışanları için korona savaşçıları madalyası yapıp korona hastalarını baktıkları koridorda hepsine bu madalyaları takmıştı. Hekimlerin içerisinde hep bir yaratıcılık ruhu vardır, zeki insanlardır, savaşçı insanlardır. Ancak stres anında birlikte çalıştığı ekip elemanlarını komuta etmek herkesin başaracağı bir iş değildir. Bu hekim arkadaşımın yaptığı küçücük jestin, birlikte çalıştığı arkadaşların da ayrı bir motivasyon yarattığını videoyu izlerken görebiliyordum.


Pandemi dönemi uzadı gitti ve çalışırken koronaya yakalanıp hayatını kaybeden birçok sağlık çalışanı oldu. Halen bu savaşın içinde olan sağlık çalışanları ise bu hastaların kendi solunumları ile nasıl boğulduklarını gördü, korktu, panik oldu ama onları yüreklendiren böyle yüce gönüllü komutanları başlarında varken pes etmedi. Savaş devam ediyor daha ne kadar devam eder onu da bilmiyoruz. Artık hastalığı tanıyoruz, bununla nasıl mücadele edeceğimizi biliyoruz. Bilinmezlikten uzaklaştıkça mücadeleci ruhumuz güçleniyor, geride sadece hoş bir yorgunluk kalıyor. İnsanlara nefes olmak yaratıyor bu hoşluğu.


İsterdik ki bu yüce gönüllü doktor arkadaşımız ve onun gibi davranan komutan doktorlarımızı da komuta edenler bu inceliklerle çalışanlarına yaklaşsın. Sağlık çalışanları her zaman özveriyle çalışıyordu çalışacak da. Onların bu pandemi döneminde ihtiyacı olan tek şey onları motive edecek ufak dokunuşlar.

Sevgili yüce gönüllü meslektaşım, senin ve senin gibi komutan tüm arkadaşlarıma senin nezdinde teşekkür ediyorum, belki de bu kadar yoğun nüfus ve hasta karşısında tüm dünyaya gösterdiğimiz başarı ülkemizdeki yüce gönüllü sağlık çalışanlarının özverilerinden kaynaklıdır. Aksi takdirde HES kontrollü denilerek yapılan büyük çaplı mesafeye dikkat edilmeyen kongrelerin, cenaze törenlerinin olduğu bir ülkede pandeminin kontrolü asla mümkün olmayacaktır. Fedakar sağlık çalışanları ise ufak dokunuşlarla takdir edilme umuduyla çalışmaya devam edecektir.

 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap