SON DAKİKA
SON DAKİKA


Ölüm uykuda kol geziyor
23.12.2019
FARKINDALIK ARTIRILMALI

Gece uykuda nefes almada zorluk çeken ve bir horultuyla boğulacakmış gibi hissederek uyanan ve arkasından  öksürük krizi tutan hastalar uyku –apne  sendromu tanısı için mutlaka bir uyku laboratuvarı olan bir hastaneye başvurmalıdır.  Bu hastaların çoğunluğuysa eşlerinin vasıtasıyla getirilen ve horladığına ve nefeslerinin durduğuna ikna etmekte güçlük çekilen hasta grubudur. Halbuki bu hastaları uyku sırasında bekleyen riskler nelerdir  bilinse bu konudaki hassasiyet  artacaktır. Bazı hastalıkların vatandaşlar arasında farkındalığın arttırılması gerekir. İşte uyku apne sendromu da böyle bir hastalıktır.

HİPERTANSİF AKCİĞER ÖDEMİ

Eğer bir kalp hastalığınız varsa hipertansiyon hastasıysanız ya da koroner damarlarınızda daralma mevcutsa işte o zaman uyku sırasında nefesin durması ve hava akımlarında azalmanın olması ile kişinin vücuduna giden oksijen seviyesi azalacağı için kişi bedeninde bir stres hissedecektir, bu da kalbi zorlayıp yoracaktır ve bu stres tansiyonunun daha çok yükselmesine sebep olacaktır. İşte bunların neticesinde hipertansif akciğer ödemi dediğimiz durum gelişebileceği gibi yataktaki ani ölümlerin  sebebinin çoğunluğu da gece bu şekilde gelişen kalp krizi ataklarıdır.

KALP KRİZİ RİSKİNİ ARTIRIYOR

Yine bir şeker hastalığınız varsa gece boyu hava akımlarının azalmasından kaynaklanan bu stres şekerinizin gece boyu yüksek seyretmesine sebep olacak ve şeker düzeyini normale çekmek mümkün olmayacaktır. Şeker hastalığı vücudun bütün metabolik sistemlerini bozduğu gibi damarlarda incelme yaparak kalbin damarlarını da etkiler, bu da şeker hastalarının kalp krizi geçirme riskini artıran bir durumdur. Sabah kalktığınızda kendinizi yorgun hissediyor bir baş ağrısı ile uyanıyorsanız ve gün boyu kendinizi yorgun hissediyor ve uyuklama ihtiyacı duyuyorsanız  mutlaka uyku –apne sendromu tanısı için bir göğüs hastalıkları uzmanına müracaat edilmesi gerekir.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap