SON DAKİKA
SON DAKİKA


Pandemi ne zaman bitecek?
31.03.2021

 2021 yılı da pandemi ile geçecek denildiği zaman aslında ne kadar iyi niyetli bir söylemde bulunulduğunu düşünür müydünüz?11 Martta ilk vakalar açıklandığı zaman biz bunu 3 ayda temizleriz inancımızın olduğu gibi 2021'i de ümitle geçirmeyi bekleyeceğiz. Ümit ettiğin sürece mücadele edersin ama bu mücadeleyi ortak hareketle yapmazsan başarılı olamazsın.

Yasaklar başlığı altında küçük bir dükkandan ailesini geçindirmeye çalışan işletmeler kapalı iken ekonomi canlansın diye büyük tesislerin açık kalması turizmi canlandırma adı altında ne derece doğru bir tanımlama olur? HES kodu altında yapılan denetlemeler ile kapıları açık kalan seyahatlerin konaklamaların kongrelerin devam ettiği sürece bu pandeminin son bulması mümkün mü sizce?

Bir grup vatandaş kurallara uyup  evinden çıkmazken   bunaldım sosyalleşmeliyim mantığıyla hareket eden vatandaşların ortalıkta gezmesi ne derece doğru? Biz bütün gün maskeyle hasta bakarken farklı mekanlarda bunalıyorum bir şey olmaz diye düşünüp maskesini takmayan kişilerin olduğunu bilmek çok üzücü.

Şimdi işin içinde olan bir hekim olarak size şunu söyleyebilirim 2021- 2022’nin sonu belki de  daha fazlası. Bu virüs ne zaman konak olarak insanda ortak yaşamayı öğrenecek işte zaman insanlar adına mutasyona uğradı diyerek normal hayata döneceğiz. Yani kontrol insanda değil virüsün elinde .İnsanoğlu kontrolü kendi elinden kaçırdı kaçırmaya da devam ediyor. Ekonomi çöküyor hayat devam ediyor sloganıyla hareket eden  bir ülkeye dönüştük.

Üzgünüm ama bundan sonra pandemi değil çöken küçük işletmeler, iş bulamadığı için bunalan genç nesil cep telefonları ve tabletler arasına sıkışmış insanlar ,akıl sağlığı etkilenmiş bir toplum ve evlatlarımıza vadedemeyeceğimiz bir gelecek beni korkutuyor.

Çifte standartla yönetilen bir pandemi yasakları ve kaybolan inançlar korkutuyor.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap