SON DAKİKA
SON DAKİKA


Virüs kapma ihtimalimiz hala var
2.06.2020

Koronavirüsle yaşamaya alışmaya çalışırken Uzm. Dr. Canan Şengül, konuyu farklı bir açıdan ele alarak şunları kaydetti: “Ne zaman yaşadıklarımızdan ders çıkaracağız? İnsanların açıklarından, zaaflarından, özürlerinden faydalanmamayı öğreneceğiz? Ne zaman bilinçli ve mantıklı hareket etmeyi öğreneceğiz ve en önemlisi de bizler insan olmayı nasıl öğreneceğiz? Yaşadığımız kısıtlı ortamdan ders alamadığımızı zaten biliyorduk. Yaradan bu alanı biraz daha genişletti belki insanoğlunun gözü açılır, acımayı, yardım etmeyi, vicdanlı davranmayı öğrenir diye. İnsanoğlu buna da bana mısın demedi bencilliğine devam etti hep bana hep bana dedi. Para benim olsun, mal benim olsun, yaşadığım ülke sadece benim olsun dedi. Vatansızı hor gördük, yiyecek ekmeği olmayanı ittik, köylüyü beğenmedik sandık ki cebinde parası olan adam olmuş. Eğitimliyi eğitimsizden, vicdanlıyı vicdansızdan, haklıyı haksızdan ayırmayı bilemedik.”

 

ÇÖZÜM ARANIRKEN...

 

“Kimine göre Yaratanın oldurttuğu bir virüs kimine göre de Yaratanın aracı koyduğu insanoğlunun eliyle oluşturulan bir laboratuvar virüsü bütün dünyaya hükmetti. Aya –uzaya roketler yollayan dünyanın bilinmezliğini en ufacık detayları ile çözmeye çalışan insanoğlunun eli kolu bağlandı ve korku ile panik ile bu gözümüz ile göremediğimiz bir canlıya karşı nasıl savaşacağımızın çözümünü aramaya başladı. Bilim adamları üzerine düşen bu inanılmaz zor görevi üstlenirken evinde çaresizce oturan insanoğlu ne yaptı peki. Bu süre içinde sevmeyi, vicdanlı, sabırlı olmayı yardımlaşmayı ve en önemlisi insan ve hayvan sevgisini öğrenebildi mi acaba? Normalleşme sürecine girdiğimiz bir dönemde kendini nasıl toparlayacağını bilemeyen küçük esnaf devletin koyduğu kurallarla yeniden çalışmaya başlarken etrafta her an virüs kapma ihtimaliniz hala vardı. Geçenlerde Trabzon’da yayılan bir kuaför çalışanının covid-19 testi pozitif geldi haberinin hem yayın organlarının hem de sosyal medya tarafından fütursuzca kullanılması beni bir kez daha hayal kırıklığına uğrattı. İnsanoğlu hala bir ders alamamış ve siz bu dersi alamadığınızı Yaradan gördükçe sizi daha ne virüslerle karşı karşıya getirecek bunu tahmin bile edemezsiniz.”

 

ASLA UNUTMAYIN

 

“Hangi ortamdan virüsü nasıl alacağınızı bilemediğiniz halen araştırmaları devam eden bir virüs testi pozitif çıktı diye yayan tüm insanları şiddetle kınıyorum ve korkarım ki bu insanlar aramızda bu şekilde yaşamaya devam edeceği sürece biz eski hayatımıza geri dönemeyeceğiz. Bu şekilde davranan insanlar; vicdanlı - saygılı insanların yaşam hakkını onların elinden aldıklarını asla unutmasın. Aslında Yaratanın dünyanın yaşanası ömrünü kısalttığımız için bize böyle bir ders vererek çocuklarımıza torunlarımıza yaşam alanı tekrardan yarattığını sakın unutmayın ve insanoğlunun da bundan bir ders çıkartması gerektiğini düşünüyorum, böyle haberler yayan kişilerin utanıp kendilerine dönüp bir bakmalarını istiyorum.”

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap