SON DAKİKA
SON DAKİKA


Rum Basınındaki Garanti Formülleri
26.11.2019

Hakikaten de mukadderatımızda varlığımızın teminatı olan garanti antlaşmalarının mevcudiyetinin kısaca güvenliğimizin korunması yönünde önemli süreçten geçiyoruz. Gündem Garantiler. Geçtiğimiz günlerde, KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı’nın Anavatana yaptığı ziyarette TC Cumhurbaşkanı Erdoğan ile garantiler konusunu el aldı. Bu ziyaretin ardından Yunan ve Türk tarafının garantiler konusunda kabul edebilecekleri zeminin neler olduğuna dair sözde iddialar Rum basınında çıktı. İddia o ki adada asker bulundurulmasını öngören İttifak antlaşması tasfiye edilecek. Bu talepler Yunanlı yetkililerin önerisi olarak lanse edilirken adada tek asker kalmasını istemedikleri tezi ile örtüşen bir önerinin varlığını da bizlere gösterdiği gözden kaçmamalı..

Rum basınında belirtildiği üzere;  Yeni ittifak anlaşması kapsamında Kıbrıs’ta kurulması önerilen üçlü (Türkiye, Yunanistan, Kıbrıs) askeri karargâhın ki bunda Türk ve Yunan askerleri bulunmayacak güvenlik konularını koordinasyon merkezi olarak işleyeceğini, komşu ülkeler, Avrupa ülkeleri ve diğer ülkelerle ve hatta NATO gibi askeri örgütlerle işbirliğinde bulunacağı ve buna da Türkiye’nin şimdilik olumsuz yaklaşmadığı belirtilmekte.

Bunlar sadece Rum basının iddiaları…Türk Hariciyesi ve KKTC makamları henüz sessizliğini koruyor.. Rum Hükümet Sözcüsü Nikos Hristodulidis, kendinden o kadar geçmiş ki Kıbrıs Türkleri adına konuşarak “ Türkiye’nin garantörlüğünün sürmesinin sadece Kıbrıslı Rumlar için değil Kıbrıslı Türkler için de olumsuz olacağını” açıkladı. Sessizlik bizde sürüyor…!!!

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap