SON DAKİKA
SON DAKİKA


Geleceğe Nefes
16.11.2019

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları ve himayesinde 11.11.2019 Pazartesi günü, saat 11.11’de gerçekleştirilen ve Guinness tarafından bir dünya rekoru olarak tescillenen, ‘Geleceğe nefes’ fidan dikme etkinliği tüm Türkiye’de eş zamanlı olarak gerçekleştirildi.


Tarım ve Orman Bakanlığı, Orman Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen etkinliğin Giresun töreni Bulancak’ta Belediye dolgu alanında gerçekleştirildi. Sadece bu alanda 3 saatte 8 bin fidan toprakla buluştu. Giresun’da toplam dikilen fidan sayısı ise 116 bin civarında oldu. Tüm Türkiye’de olağanüstü bir çabayla gerçekleştirilen bu etkinlik Giresun’da, Bulancak’ta da özel bir çaba ve ilgi gördü. Bulancak Belediyesi de bu etkinliğe hem ekipman, hem personel hem de mesai olarak büyük destek sağladı. Belediye Başkanı Recep Yakar bizzat yakından takip ederken, Orman kökenli Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan Çakmak, bir hafta boyunca alanda bizzat çalışarak ve koordine ederek yer aldı. Sonuçta Bulancak çok güzel bir yeşil alan, park alanı kazandı. Hem geleceğe nefes olundu. Hem de fidan dikilen alanla çok güzel bir kazanım elde etmiş oldu. Etkinliğe katılanlar bizzat gördü ve geleceğe nefes olmak için çaba gösterdi, fidan dikti. Gelemeyenler ise bu alanı mutlaka görmeli ve yapılan esere sahip çıkmalı ve değerini bilmelidir. Emeği ve katkısı geçen herkese geleceğe nefes oldukları için teşekkürler…


DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ


2006 yılında kurulan Giresun Üniversitesi, Giresun’un en önemli kazanımlarından ve umutlarından olmuştur. Geçen süreçte inişli çıkışlı bir gelişim gösteren Giresun Üniversitesi umut edilenin aksine beklentileri karşılamamıştır. Başlangıçta merkezi gelişime ağırlık verilen Giresun Üniversitesi en fazla gelişimi Azerbaycan kökenli kadın Rektör Prof. Dr. Aygün Attar’la sağlamıştır. Attar döneminde, üniversite tüm Giresun genelinde yayılmacı bir politika ile fakültelerini ilçelerle paylaşmış, özellikle sahil ilçeleri önemli fakültelere ev sahipliği yapmış ve bunun nimetlerinden fayda sağlamıştır. Fakültelerin yanında Yüksekokulları da bu ilçeler muhafaza etmiş ve önemli akademik ve öğrenci hareketliliği görmüştür. Piraziz’de Sağlık Bilimleri Fakültesi, Keşap’ta Turizm Fakültesi ve Yüksekokul, Tirebolu’da İletişim Fakültesi ve Yüksekokul, Görele’de Güzel Sanatlar Fakültesi ve Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu gibi önemli birimler ilçelerde yer almıştır. Sayın Attar döneminde Giresun Üniversitesi’nin kuruluşu sonrası inşa edilen tek yapılar olan Mühendislik ve Fen-Edebiyat Fakülteleri binaları hızla yapılmış ve üniversite en fazla tercih edilen üniversiteler arasında ilk sıraya yerleşmiştir.


Bulancak’ta son anda Diş Hekimliği Fakültesine talip olmuş ve bina taahhüdü karşılığında bu isteği kabul görmüştür. Bulancak Belediyesinin öncülüğünde bina kaba inşaatı tamamlanmıştır. Ki; bu bina Bulancaklıya Üniversite birimleri karşılığında yaptırılan üçüncü binadır. Bugünlerde ise Bulancak’a sözü verilen Diş Hekimliği Faültesi’nin merkeze alınması, bunun yanında Piraziz’de bulunan Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin de merkeze alınması bizzat mevcut rektör Yılmaz Can tarafından deklare edilmiştir. Şimdi ne olacak? Bulancak’ın fakülte hayalleri yine mi suya düşecek önümüzdeki günler bunu gösterecek. Giresun’un en büyük ve en yakın ilçesi durumundaki Bulancak’ta kurulacak bir fakültenin merkez dışı görülmesi ve diğer ilçelere nazaran Bulancak’ın bu kadar dışlanması kabul edilebilir değildir. Bu konuda ki yanlış düşünceden vazgeçilmesi ve Bulancak’ın kazanılmış hakkı olan, binasını dahi yaptığı Diş Hekimliği fakültesi Bulancak’ta kalmalıdır.


Diğer yandan Bulancak’ta bulunan Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu, kuruluşu yapılan ama henüz hiçbir adımı atılmayan Endüstriyel Sanatlar Meslek Yüksekokulu ve yine Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle 2. OSB içinde kurulan Teknopark gibi kazanımları da göz ardı edilmemeli ve değerlendirilmelidir. Bulancak kazanımlarının farkında olmalı ve Giresun’un en büyük, en yakın ilçesi olmasının avantajlarını iyi değerlendirmelidir.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap