SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Yoksul vatandaş kredi bataklığında yok oluyor! Borçları 1.4 trilyon daha arttı

Yoksul vatandaş kredi bataklığında yok oluyor! Borçları 1.4 trilyon daha arttı

22 Nisan 2024 Pazartesi - 09:10




Merkez Bankası’nın (TCMB) yayımladığı Finansal Hesaplar Raporu’na Türkiye'de ekonominin nasıl yanlış yönetildiğini bir kez daha ortaya koydu.





İktidarın yanlılş ekonomi yönetiminin faturasını yoksul ve orta sınıf vatandaş ödemeye devam ediyor. Son açıklanan verilere göre bankada parası olan zenginlerin varlıkları hızla yükselirken yoksul vatandaşların kredi borçları katlandı. Bir yılda borçlar yüzde 75, varlıklar ise yüzde 71 arttı.

KREDİ BORCU 3 TRİLYON 245 MİLYAR TL'YE ÇIKTI

Merkez Bankası'nın (TCMB) yayımladığı Finansal Hesaplar Raporu'na göre, Türkiye'de 2023 yıl sonuna kadar hane halklarının borçları ciddi bir artış gösterdi. 2022 sonunda 1 trilyon 858 milyar lira olan borçlar, 2023 sonunda 3 trilyon 245 milyar liraya ulaştı. Bu dönemde kredi kullananların üzerindeki borç yükü ise 1 trilyon 387 milyar lira artarak büyük bir sıçrama yaşadı.

MERKEZ BANKASI'NIN KASASI ZENGİNLERE ÇALIŞIYOR

Hanehalkının finansal varlıkları ise, bu süreçte, 7.3 trilyon liradan 12.4 trilyon liraya yükseldi. 5 trilyon 138 milyar lira artışın büyük kısmında kur ve faizlerdeki yükseliş önemli rol oynarken, zenginleşenlere yapılan ödemeler ağırlıklı olarak Merkez Bankası’nın kasasından çıkmış oldu.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap