SON DAKİKA


Foto Galeri > Gümüşhane yaylalarında büyüleyici manzaralar

Gümüşhane yaylalarında büyüleyici manzaralar

07 Haziran 2023 Çarşamba - 11:09

Gümüşhane yaylalarında büyüleyici manzaralar

1 / 15 Gümüşhane yaylalarında büyüleyici manzaralar

Sayısız sarp dağları, derin vadileri, 430’dan fazla yaylasıyla her mevsim büyüleyici manzaralar sunan bir turizm merkezini andıran Gümüşhane’de bahar mevsiminin ren cümbüşüne eşlik eden sis manzaraları görenleri büyülüyor.

2 / 15 Gümüşhane yaylalarında büyüleyici manzaralar

Coğrafyasının yüzde 60’ını dağların oluşturduğu Gümüşhane’nin denize en yakın ilçesi olan Kürtün’ün yüksek zirvelerdeki yaylalarında bahar aylarıyla birlikte renk cümbüşü yaşanmaya başlandı.

3 / 15 Gümüşhane yaylalarında büyüleyici manzaralar

Pamuk beyazı bulutları yırtarak göğe yükselen haşmetli dağların zirvelerinde yer alan yaylalarda mevsim itibariyle açan sarı ve mor renkli orman gülleri ile coğrafyayı halı gibi saran yeşil zemin üzerindeki binlerce çiçeğin eşsiz manzarası görsel şölen oluşturuyor.

4 / 15 Gümüşhane yaylalarında büyüleyici manzaralar

Halk arasında komar ve zifin çiçeği olarak adlandırılan çiçeklerin yanısıra derin vadileri dolduran ve denizi andıran sis manzarasını görmek için bölgeye 19 kişilik sporcuyla giden Gümüşhane Dağcılık, Doğa Sporları ve Gençlik Derneği (GÜDAK) üyeleri kartpostallık manzaralar eşliğinde fotoğraf turu ve doğa yürüyüşü yaptı.

5 / 15 Gümüşhane yaylalarında büyüleyici manzaralar

Yemyeşil doğaya mistik bir hava katan sis denizinin yanısıra orman manzarası eşliğinde Kürtün ilçesine bağlı Taşlıca köyünün Çetlüce yaylasından yürüyüşe başlayan sporcular Belen tepesini aşarak Deliktaş yaylasına ulaştı ve Yurt Tepesi mevkiinden geri dönerek 16 kilometrelik parkuru başladıkları noktada tamamladı.

6 / 15 Gümüşhane yaylalarında büyüleyici manzaralar

Zirvelerden gerçekleştirilen etkinlik boyunca dağın bir yamacında sis manzarası diğer yamacında derin vadilerdeki orman manzarasından yürüyen sporcular doğanın büyüleyici güzelliklerine ev sahipliği yapan yaylalarla dolu parkurda bulunan ve gürül gürül akan çeşmelerden kana kana su içerek görsel şölen sunan doğanın tadını çıkardı.

7 / 15 Gümüşhane yaylalarında büyüleyici manzaralar

8 / 15 Gümüşhane yaylalarında büyüleyici manzaralar

10 / 15 Gümüşhane yaylalarında büyüleyici manzaralar

11 / 15 Gümüşhane yaylalarında büyüleyici manzaralar

13 / 15 Gümüşhane yaylalarında büyüleyici manzaralar

14 / 15 Gümüşhane yaylalarında büyüleyici manzaralar





VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap