SON DAKİKA



Haber > Rize > Rize Ticaret Borsası açıkladı: Yaş çay alımı başladı!

Rize Ticaret Borsası açıkladı: Yaş çay alımı başladı!

23 Nisan 2024 Salı - 10:59




Türkiye'nin çay üretim merkezi olan Doğu Karadeniz Bölgesi’nde Mayıs çayı heyecanı başladı. Rize Ticaret Borsası (RTB) Çay Araştırma ve Uygulama Merkezince (ÇAYMER) nisan ayı çay alım fiyatı açıklandı.





Rize Ticaret Borsası (RTB), 2024 yılı birinci sürgün elle toplanmış 2,5 yaprak yaş çay alımına başladığını duyurdu.

KİLOGRAM FİYATI 70 TL!

Yapılan açıklamada, 2,5 yaprak yaş çayın kilogram fiyatının destekleme dahil brüt 70 lira olarak belirlendiği ifade edildi.

ÖDEMELER MAYIS SONUNDA YAPILACAK

Nisan ayı içerisinde alımı yapılan elle toplanmış 2,5 yaprak yaş çayın ödemesinin ise mayıs sonunda yapılacağı kaydedildi.


"ELLE TOPLANMIŞ 2,5 YAPRAK YAŞ ÇAY"

Rize Ticaret Borsası (RTB) Çay Araştırma ve Uygulama Merkezince (ÇAYMER) yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Nisan ayı içerisinde alımı yapılan elle toplanmış 2,5 yaprak yaş çayın ödemesi mayıs sonunda yapılacaktır. Toplanması gereken ürün görseli ve videosu sosyal medya hesaplarımızda paylaşılmıştır. Uzun olmayan 2,5 yaprak taze sürgünler dip kısımlarından toplanmalıdır. Uzun dallı büyük yapraklar toplanmamalıdır. Kart yapraklar kesinlikle toplanmamalıdır. Çay getirmek isteyen müstahsillerimizin, 05373635060 nolu telefonu arayarak randevu almaları gerekmektedir."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap