SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Devlet Bahçeli, Mehmet Şimşek'i hedef aldı: Türkleri değersizleştirmeye hizmet eden müfsit zihniyet

Devlet Bahçeli, Mehmet Şimşek'i hedef aldı: Türkleri değersizleştirmeye hizmet eden müfsit zihniyet

22 Nisan 2024 Pazartesi - 14:50




Bakan Mehmet Şimşek'in "yerel halk" ifadesini eleştiren Devlet Bahçeli, "Türk milletini “yerel halk” ifadesiyle değersizleştirmeye hizmet eden müfsit zihniyetin son günlerde maruz kaldığımız skandalların asal sorumlusu olduğunu hiç kimse inkar edemeyecektir" dedi.





MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile ilgili yayımladığı mesajında Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in kamuoyu ve siyasi arenada tartışma yaratan “yerel halk” ifadesiyle ilgili sert çıktı. Bahçeli, yazılı açıklamasında Şimşek için isim vermeden "Türk milletini “yerel halk” ifadesiyle değersizleştirmeye hizmet eden müfsit zihniyetin*, son günlerde maruz kaldığımız skandalların asal sorumlusu olduğunu hiç kimse inkar edemeyecektir" ifadelerini kullandı.

telkini altında iç huzur ortamını zedelemek suretiyle faal halde bulunan terör sevicilere boyun eğmek, serpilen hıyaneti özgürlük ve demokrasi çerçevesinde normalleştirip yumuşatmak, bilinmelidir ki, milli felakete çanak tutmak, devlete ve millete kast etmektir" dedi. 

Hazine ve Maliye Bakanlığı açıklama yapmıştı

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Bakan Şimşek'in ABD'de yaptığı bir konuşmada kullandığı 'locals' kelimesinin 'yerel halk' olarak çevrilmesiyle ilgili açıklama yayımladı ve açıklamada "Ekonomi ve finans çevreleri tarafından sıklıkla kullanılan ve kabul görmüş bu ifade (locals) üzerinden Bakanımız Sayın Mehmet Şimşek’e atfedilen tuhaf ve akıl dışı söylemler kabul edilemez" denildi.

*Müfsit bir şeyin olmasını engelleyen ya da mevcut bir şeyi bozan kişi demektir. Müfsit kişilerin eylemleri "fitne fücur" olarak nitelendirilir. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap