SON DAKİKA
SON DAKİKA


Alkışlar Bulancak Belediyesine
7.03.2021

İçinde bulunduğumuz pandemi koşullarına ve pandeminin getirdiği ekonomik sıkıntılara rağmen güzel şeyler de oluyor. Bulancak Belediyesi’nde sonuçlanan toplu iş sözleşmeleri sonucu, en düşük personel/işçi maaşı 3 bin 500 lira olarak açıklandı. 2020 yılında en düşük/asgari ücret üzerinden 2324 lira ücret alan bir işçi bu durumda 1176 lira zam almış oldu. Ek sosyal haklar da eklenince, ülkemiz şartlarında oldukça iyi bir zam/maaş olarak değerlendirilebilir. Ki; aldığımız duyumlara göre bu zamdan faydalanan tüm personeller çok memnunlar. “Mesai arkadaşlarımız en düşük 3500 TL alacak” diye duyuran Belediye Başkanı Recep Yakar, törenle imzalanan toplu iş sözleşmesi sonrasında yaptığı açıklamada, “Belediyemiz ve Hizmet-İş Sendikası toplu sözleşme görüşmeleri sonucunda 3 yıllık anlaşma yaparak imzaları attık. Zor bir dönemden geçtiğimiz bu günlerde biz de imkanlarımızı zorlayarak en iyi artışı yapmak için fedakarlık gösterdik ve emsallerimiz, hatta bizden daha büyük belediyelerden daha iyi bir ücret belirledik. Tüm mesai arkadaşlarımıza hayırlı olsun” dedi. 

Bu zorlu dönemde böyle güzel bir gelişme yaşatan Bulancak Belediyesi’ni ve Başkanı Sayın Recep Yakar başta olmak üzere, bu ücretin belirlenmesinde yoğun mesai ve emek sarf eden herkesi alkışlıyor ve tebrik ediyoruz. Darısı diğer belediyelerin başına… Ancak, Bulancak Belediyesi’ndeki alkışlanacak tek durum bu da değil! Bir taraftan işçilerin ücretlerine böyle güzel bir artış verilirken diğer taraftan da birçok proje ve çalışma hızla ve başarılı bir şekilde sürdürülüyor. Doğu Karadeniz’in en büyük ve bütçesiyle ülkenin en pahalı millet bahçelerinden biri Bulancak’ta yapılıyor. Sayın Cumhurbaşkanının talimatıyla, Cumhuriyet tarihinde inşa edilen en büyük abide cami ve tarihi bir eser olma niteliği taşıyan Bulancak Sarayburnu Camii yanında inşa edilen Millet Bahçesi mayıs ayında bitirilerek halkın kullanımına açılacak. Yine bu projeye entegre diyebileceğimiz 8 km’lik uzunluğuyla Doğu Karadeniz’in en uzun bisiklet ve yürüyüş yolu Bulancak sahilinde tesis ediliyor. Yapımına başlanan ve bittiğinde güzel bir gerdanlık gibi Bulancak sahillerini süsleyecek ve Bulancak’ı yeniden denizle buluşturacak bu projede yaz mevsimine yetiştirilecek. Bulancak ölçeğinde mega projeler olarak nitelendirilebilecek projeler bitti mi? Hayır. Dahası var! Şehrin gelişen ve büyüyen profiline göre artık ihtiyacı karşılamayan mevcut belediye hizmet binası ve kent meydanı düzenlemesinde epey bir yol alındı. Yeni binanın silueti bayağı bir ortaya çıkarken mevcut bina bu ayın 15’inde yıkılarak meydan genişletilecek.

Ekim ayında da yeni bina bitmiş ve içine taşınılmış olacak. Bu yıl kısmen doğalgaz’a kavuşan Bulancak’ta devam eden çalışmalar merkeze yoğunlaşırken şehrin en eski kuruluş mahalleleri olan Bulancak ve İhsaniye mahallerinde altyapı doğalgazla birlikte bitirildi. Bu mahallelerde doğal taş görünümlü andezit küp taş kaplamalarına başlandı. Her iki mahallenin tarihi dokusuna gönderme yapılan çalışmalar tamamlandığında çok güzel bir görünüme kavuşacak. İlk olarak merkez cami avlusunda uygulanan küp taş uygulaması vatandaştan tam not aldı. Ve daha burada sıralayamayacağım bir sürü proje ve çalışma Bulancak Belediyesi tarafından başarılı bir şekilde sürdürülüyor. Yani bu hızla seneye bambaşka bir Bulancak silueti ile karşı karşıya kalınacak diyebiliriz. İşte bu yüzden Bulancak Belediyesini ve onun başarılı başkanı Sayın Recep Yakar’ı bir kez daha alkışlıyor ve tebrik ediyorum. Bulancak böyle çalışkan ve başarılı bir başkana sahip olduğu için çok şanslı…

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap