SON DAKİKA
SON DAKİKA


Bulancak projelerle dönüşüyor
3.10.2020
Bulancak Belediye Başkanı Recep Yakar’ın, “Bulancak’ı Dönüştürüyoruz” parolasıyla başlattığı projeler, hayran bırakan projeler olarak dikkat çekiyor. Hep seçim dönemlerinde havada uçuşan projelere alışkın olduğumuz için, böyle bir dönemde bu kadar çok projenin bir anda hayata geçmesi hayranlığın ötesinde biraz da şaşkınlığa sebep olmuyor değil. 

Üstelik bu projeler Bulancak gibi bir ilçe ölçeğinde bakıldığında mega projeler olarak değerlendirilebilir. Şimdi bu projelerden biraz bahsedeceğim ve neden mega ifadesini kullandığımı daha iyi anlayacaksınız. 
Millet Bahçesi: Bulancak sahilinde Karadeniz’in en büyük camisinin yanındaki yaklaşık 40 dönüm alanda tesis edilen Bulancak Millet Bahçesi, yine Karadeniz’in en büyük ve en pahalı millet bahçelerinden. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla yapımına başlanan Bulancak Millet Bahçesi, kamulaştırmalarıyla beraber yaklaşık 35 milyona mal olacak ve bir yıldan az bir süre içinde hizmete açılacak. Bulancak Millet Bahçesi, Bulancak Belediyesi ve Çevre Şehircilik Bakanlığı İşbirliğinde TOKİ tarafından yapılıyor. 

Yeni Belediye Hizmet Binası ve Meydan: 1958 yılında inşa edilen mevcut belediye hizmet binası ve eski hükümet konağı arazisi üzerinde Yeni Belediye Hizmet Binası İnşaatı projelendirilerek yapımına başlandı. İnşaat 2021yılı içinde tamamlanacak ve mevcut bina yıkılarak kent meydanı genişletilecek. Proje yaklaşık 13 milyona mal olacak. 
Akıncı Parkı: Bulancak merkezde iki yol arasında yaklaşık 24 dönüm alanda adeta ikinci bir Millet Bahçesi olarak projelendirilen alanın altı 1500 araçlık otopark olarak tamamlandı. Belediye öz kaynakları ile yapılacak Akıncı Parkı, havacılık tarihi ve Bulancak Kültürü temalı olacak. 2021 sonuna hizmete açılacak. 

Bisiklet ve Yürüyüş Yolu: Yine Karadeniz’in en uzunlarından olacak bisiklet ve yürüyüş yolu, Bulancak sahilini boydan boya geçerek 8 km uzunluğa sahip olacak. Belediye kaynaklarıyla başlanan yolda; yürüyüş, koşu ve bisiklet yolunun yanı sıra aydınlatmalar, ağaçlandırma ve oturma grubları yer alacak. Bulancak’ı yeniden denizle buluşturacak proje 2021 yılında bitirilecek. 
Galericiler Sitesi: Belediye kaynakları ile yapılan Bulancak Galericiler Sitesi bitmek üzere. 51 dublex + 44 dükkandan oluşan sitede; oto galericiler, oto ekspertizler, noter, kargocular ve oto kiralama işi yapan esnaf yer alacak. Aynı zamanda Ordu-Giresun açık oto pazarı olarak da hizmet verecek site ilçenin trafik yoğunluğunun azalmasına da katkı sağlayacak. 

Tamamı başlayan bu projeler yaklaşık bir yıl içinde tamamlanmış olacak ve Bulancak’ın çehresini değiştirecektir. Detayları görünce neden mega projeler dediğimi anlamışsınızdır. Bu projelerin yanında; ilçede bulunan sanayi sitesinin yollarının yeniden yapılması, doğalgaz, şehir içinde asfaltlama çalışmaları ve kavşak düzenlemeleri gibi devam eden ve başlayacak daha bir sürü proje var.  
Ne diyelim! Allah herkese Recep Yakar gibi Belediye Başkanı nasip etsin... 

KADİR AYDIN 

AK Parti Giresun Milletvekili, İçişleri Komisyon Üyesi, AK Parti Grup Disiplin Kurulu Üyesi. 
Asıl mesleği avukatlık olan Kadir Aydın, genç yaşta siyasete giriş yapmış, AK Parti Bulancak kurucuları arasında yer almış, siyasette başarı basamaklarını hızlı tırmanarak iki dönem Bulancak Belediye Başkanlığı görevinin ardından Giresun milletvekili olarak TBMM’nde yer almıştır. 

Giresun’a hizmet aşkıyla yola çıkan Sayın Aydın, uyumlu ve başarılı çalışmalarıyla birçok hizmet ve yatırımın Giresun’a gelmesinde öncü ve pay sahibi olmuştur. Son yıllarda bölgemizin en büyük ekonomik kaynaklarından olan fındığın değer bulması için, bölge milletvekilleri ile birlikte büyük mücadele vermiş ve fındığı hak ettiği değere ulaştırmıştır. Başta Giresun merkez ve memleketi Bulancak olmak üzere; millet bahçeleri, spor tesisleri ve belediyelerle ilgili projelerin hayata geçmesinde emeği büyüktür. 

Son olarak Dereli ilçemiz başta olmak üzere Giresun genelinde yaşanan sel felaketinde; bakanlarımızla ve diğer milletvekilleri ile koordineli çalışmalara imza atarak devletin seferber olması için büyük çaba göstermiştir. Sayın Aydın gibi, çalışkan ve dürüst politikacıların varlığı her zaman güven vermiştir. Allah eksikliklerini göstermesin, sayılarını artırsın.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap