A+ A-
Yorum
10

7 ülke ile Rusya, Ankara'da rehine takası gerçekleştirdi!

Yayın Tarihi: 01.08.2024 - 17:38 | Güncelleme Tarihi: 01.08.2024 - 17:37
Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) arabulucuğunda ABD ile Rusya arasında rehine takası gerçekleştirildi. Operasyon, 2. Dünya Savaşı sonrası en büyük takas olarak tarihe. Takas edilenler arasında Wall Street Journal muhabiri Ivan Gershkovic ve ABD Deniz Piyadesi Paul Whelan da yer alıyor.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) koordinasyonunda ABD ile Rusya arasında casus takası gerçekleştirdi.

Takas, Ankara'da gerçekleşiyor. ABD ve Rusya uçakları Esenboğa Havalimanı'na indi.

Takas edilen tutuklular arasında Wall Street Journal muhabiri Ivan Gershckovic de bulundu.

MİT'ten yapılan açıklamada, "Teşkilatımız koordinesinde bugün bir takas operasyonu gerçekleşecektir. Son dönemin en geniş kapsamlı olan bu takas operasyonunda teşkilatımız büyük bir arabuluculuk rolü üstlenmiştir" denildi.

Dış basında, Rusya ve Belarus ile ABD, Almanya ve Slovenya arasında
büyük ölçekli bir esir takası gerçekleştirileceğine dair haberler yer almıştı.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Ankara'da gerçekleşen operasyon kapsamında, ABD'den 2, Almanya, Polonya, Slovenya, Norveç ve Rusya'dan birer uçak olmak üzere 7 uçak ile 26 kişi Türkiye'ye nakledildi.

Operasyon kapsamında, 2'si çocuk 10 rehinenin Rusya'ya, 13 rehinenin Almanya'ya, 3 rehinenin de ABD'ye nakli sağlandı.

Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada da takastaki mahkumların, ABD, Almanya, Polonya, Slovenya, Norveç, Rusya ve ve Belarus'tan olduğu kaydedildi.

ÖMER ÇELİK'TEN AÇIKLAMA

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medya hesabından takas operasyonu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Bölge ve dünya barışının tehlikede olduğu bir dönemde Türkiye’nin rolü çok daha önemli hale gelmiştir" dedi.

Çelik, şu ifadeleri kullandı: "MİT Başkanlığımızın güçlü istihbarat diplomasisi sayesinde Ankara’da yedi ülkenin cezaevlerindeki 26 şahsın takası yapılmıştır. MİT başkanlığımızın başarılı koordinasyonunda gerçekleşen bu sonuç, Türkiye’nin bir kere daha müzakere ve barış odaklı kapasitesini ortaya koymuştur."

HABER MERKEZİ

Muhabir/Editör:İsmail Düzgün
Etiketler