A+ A-
Yorum
10

Artvin’in Yöresel Yemeklerindan Kaloco nasıl yapılır?

Yayın Tarihi: 04.08.2024 - 15:53 | Güncelleme Tarihi: 04.08.2024 - 15:49
Kaloco, özellikle Artvin yöresinde popüler olan enfes bir lezzettir.

Kalaco, Karadeniz Bölgesi’ne ait özel bir lezzettir. Özellikle kahvaltı sofralarında tercih edilen bu lezzeti, siz de kendi kahvaltılarınız için hazırlamak isterseniz, bu yazıda enfes bir tarif sunacağız. Kalaconun tüm püf noktalarını da sizlere aktaracağız...

KALOCO İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 1 mısır ekmeği (bayat)

  • 1 adet soğan

  • 4 çorba kaşığı tereyağı

  • 4 su bardağı ayran

  • Tuz

KALOCO NASIL YAPILIR ? KALOCO TARİFİ ?

Kalaco tarifi için, ilk olarak mısır ekmeğini lokma lokma doğrayarak bir kenarda bekletin. Soğanı ince bir şekilde kıyın. Tereyağını tavada eritip altın sarısı rengi alana kadar soğanı kavurun. Ardından ayranı ekleyin ve sürekli karıştırarak bir taşım kaynatın. Kaynadıktan sonra doğranmış mısır ekmeğini ekleyin ve tuzunu damak tadınıza göre ayarlayın. Sonra tüm malzemeleri bir arada 10 dakika kadar daha pişirin.
Pişirme işlemi tamamlandıktan sonra ocaktan alın ve yaklaşık 10 dakika kadar dinlendirin. Ardından tabaklara paylaştırarak sıcak olarak servis yapın. 

DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER NELERDİR ?

  • Soğanı ince ince kıymanız, bu yemek için önemlidir.

  • Tereyağını altın rengine gelene dek eritin.

  • Soğan ile tereyağını iyice, kokusu çıkana ve soğanın rengi dönene dek kavurun.

  • Kalacoyu sıcak olarak servis edin.

HABER MERKEZİ

 

Muhabir/Editör:Erol Taşkın
Etiketler