A+ A-
Yorum
10

Ah ulan Rıza!

Yayın Tarihi: 13.02.2017 - 07:15

'Neden hâla gelmedi, yoksa...' Aslında Rıza her daim geliyor da...

Her nedense Yusuf Hayaloğlu'nun hayalindeki Rıza bir türlü gelmiyordu.

Yusuf Hayaloğlu'nun ağzından, gelmeyen Rıza'sı için bakın ne dizeler döküldü: "Neden hâlâ gelmedi, yoksa Saati mi şaşırdı bu hıyar? Gerçi hiç saati olmadı ama En azından birine sorar.

Cebimde bir lira desen yok, Madara olduk meyhaneye! Ahh eşek kafam benim, Nasıl da güvendim bu hergeleye! Gelse, balığa çıkacaktık, Ne çekersek kızartıp rakıyla yutacaktık.

Kafamız tam olunca şarkılar döktürüp, Enteresan hayallere dalacaktık. Bu sandalı geçen hafta denk getirip Çalıntıdan düşürdük, Arkadaşlar ısrar etti, Biz de, iyi olur, bize uyar diye düşündük.

Saat sekizde gelecekti, Bana beş milyon borç verecekti. Yoksa o nemrut karısı kaçtı da Onun peşinden mi gitti? Eğer öyleyse yandık, Gudubet gene yaptı yapacağını! Geçen sene merdivenden itip Kırmıştı Rıza’nın bacağını. Abi, kadında boy şu kadar; Kalça fırıldak, göz patlak, kafa çatlak! Korkuyorum, bir gün ya kendini asacak Ya da horlarken Rıza’yı boğacak!"

Hayaloğlu şiirine ne anlamlı sözler yükledi değil mi? Ah ulan Rıza, selam vermekte bile imtina eder duruma geldin! Ne bileyim senin böyle olacağını, Selam vermeyip insanlara yukardan bakacağını? Gün ola harman ola...

Acaba diyoruz bütün Rızalar Hayaloğlu'nun şiirinde bahsettiği gibi midir? Belki de öyledir, candır, canandır, cana yakındır, haddini de bilendir. He ne dersiniz? Siz yine de size yakın Rızaları bir gözden geçiriniz!

Etiketler