SON DAKİKA



Haber > Aut'a Çıkanlar > Havanda su dövmek!

Havanda su dövmek!

05 Haziran 2017 Pazartesi - 08:55








Bir sezon bitti ama inanıyoruz ki tartışmaları ve külleri kolayca bitmeyecek. Özellikle nefes kesen bir kümede tutunma mücadelesine sahne oldu lig. Tansiyonu, adrenalini yüksek bir final haftasına tanık olduk. Bir taraftan Rizespor, diğer taraftan Bursaspor... Bursaspor, deplasmanda Trabzonspor'u yenerek derin bir oh çekerken, Rizespor ise evinde Alanyaspor'u mağlup etmesine rağmen lige veda etmenin üzüntüsünü yaşadı. Futbolda başarı da var, başarısızlık da, şampiyon olmak da var, küme düşmek de...

Yani lig sevinç ve hüzün sarmalında...

Şu bir gerçek ki, bıçak sırtı maçlar oldu mu matematiksel hesaplar ve kahvehane vari yorumların yapılması doğaldır. Nitekim Trabzonspor-Bursaspor ve Çaykur Rizespor-Alanyaspor maçları öncesi ve sonrasında da bu tür dört bilinmeyenli denklemler ve yorumlar gün ışığına çıktı.

Vay efendim "Haftalardır galip gelemeyen Bursaspor nasıl olur da Trabzonspor'u yener?"... Vay efendim "Rizespor'un 6 golle mağlup ettiği Bursaspor Trabzon'da nasıl coşar?" Ve daha birçok soru...

Öncelikle takımların haftalık performansları her maça yansır denilirse hata yapılır. Örnek vermek gerekirse, Trabzonspor geçen sezon Çaykur Rizespor'u evinde 6-0 yendikten sonra deplasmanda Antalya'dan tarihi bir hezimet almış, maçı 7-0 kaybetmiş, ardından evinde bu kez Kasımpaşa önünde yine tarihi bir sonuçla 6-0 mağlup olmuştu. Futbolda bu tür skorların var olabileceği düşüncesiyle hiç kimse Trabzonspor Bursaspor'a oynamadan yenildi dememeli. Bursaspor, kalitesi, kumaşı belli bir takım. Ligde dört büyük takımdan sonra şampiyonluk coşkusu yaşamış tek takım aynı zamanda. Trabzonspor karşısında yenik duruma düşmelerine rağmen inanarak, hak ederek galip gelerek hayatta kalma sınavından geçmişlerdir.


Kaldı ki, hayati maçta takımlarının badireyi atlatacağına inanmayan taraftarları olan bir Rizespor ortada iken...

Kof sözlerle, fısıltı gazeteleriyle, altı doldurulamayacak yorumlarla hiç kimse havanda su dövmesin. Aksini inkar etmek, Trabzonspor'un büyüklüğüne ve Bursaspor'un kimliğine leke sürmek olur.

Bu arada, maçın ardından Rizespor cephesinden gelen açıklamalar hiç şık olmadı. Başkan Metin Kalkavan ve Teknik Direktör Hikmet Karaman'ın direkt olmasa da dolaylı yoldan Trabzonspor'u Bursaspor'a maç vermekle itham ederek "Dostluk bitti" mesajı vermeleri de maksadını aştı. Çünkü iki şehir gerek ekonomik gerekse sosyal bakımdan birbirleriyle tek yürek olan, alışveriş halinde olan şehirler.

Başkanlar, yönetimler, teknik adamlar, futbolcular değişir ama dostluklar baki kalır.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap