SON DAKİKA



Haber > Trabzonspor > Güngör Şahinkaya: Türkiye’de para verilecek yerli oyuncu yok. Bizim U-19’daki çocuklarımız onlardan çok daha değerli

Güngör Şahinkaya: Türkiye’de para verilecek yerli oyuncu yok. Bizim U-19’daki çocuklarımız onlardan çok daha değerli

Karadeniz Özel

18 Haziran 2024 Salı - 13:48




Trabzonspor’da ‘Akademi’nin başına getirilen efsane isim Güngör Şahinkaya, ilk röportajını Karadeniz’e verdi, genç oyuncularının yüreğine su serpecek açıklamalar yaptı.





Bayramdan sonra işbaşı yapacak olan Güngör Şahinkaya, Trabzonspor’un geleceğinin altyapı ve kendi yetiştireceği oyuncular olacağına dikkat çekti. Bordo-mavili kulübün geçmişte bunları yaparak Anadolu İhtilali yaptığını dile getiren Güngör Şahinkaya, “Geçmişte YAPILMIŞ, ispatlanmış bir büyük PRATİK var. BU BİZE YOL GÖSTERİYOR. Başka bir şey aramaya gerek yok. Biz bunları doğru yaparak, özlenen, İstenen Trabzonspor’u oluşturacağız” dedi.

TARAFTAR ve camianın Trabzonspor Akademisi’nin başına geçmesi için yoğun bir talepte bulunduğu efsane isim Güngör Şahinkaya, bayramdan sonra resmen işbaşı yapacak. Efsane isim, hedeflerini, yapacaklarını ve beklentilerini ilk kez Karadeniz’e açıkladı. Altyapıda başarının sabırlı olmaktan geçtiğine dikkat çeken Güngör Şahinkaya, Trabzonspor’un bu konuda çok şanslı olduğunu ve hem şehrin hem de civarın çok yetenekli gençlerden oluştuğunu dile getirdi.

İşte Güngör Şahinkaya’nın Karadeniz’e yaptığı çok ses getirecek o açıklamalar:

BİZİM GENÇLERİMİZ BİRÇOK YERLİDEN DAHA YETENEKLİ

“Trabzonspor, bu sezon kadrosunda yerli oyuncu tercihini u-19 takımından yana kullanılmalı. Çocuklara güvenmeliyiz ve o şansı onlara vermeliyiz.  Ülkemizde şuanda baktığımızda 1-2 oyuncu dışında altyapıda sana önemli katkı sağlayabilecek çok fazla oyuncu göremiyorum. Yanlış anlaşılmasın hiçbir oyuncuyu değersizleştirmiyorum. Trabzonspor için konuşuyorum. Alıp da sana çok büyük katkı önemli bir oyuncu varsa bunda da hem fikir olmak lazım. Yoksa oyuncu almaya gerek yok.

TRABZONSPOR ASTRONOMİK RAKAMLARLA TRANSFER YAPMAMALI

Trabzonspor astronomik rakamların döndüğü bu piyasa artık bu kadar para harcayamaz. Bu tarz harcamalara hiçbir kulüp de dayanamaz. Onun için tek çare takımdaki Trabzonlu oyuncu sayısının artırılması. Trabzon bir futbol kentidir. Bir futbol ekolü vardır. Trabzonspor, 1973-1984 yılları arasında Dünya Futbol tarihinde hiçbir şehir kulübünün yapamadığı başarıyı yakalamıştır.

BAŞARILAR ÖZÇOCUKLARLA GELDİ

Sayısız şampiyonluklar, sayısız kupalar kazanılmıştır. Trabzonspor bu başarıları Trabzon’un öz çocukları ile başarmıştır. Yine iyi bir planlama ile ve programla yapılabilir. Ben her zaman diyorum ki Trabzonspor her sezon kendi öz çocuklarına daha fazla değer vermelidir. Bu denenmiştir ve başarılı olmuştur.”

BARIŞCAN ATMACA

Beğendim
10
Sevdim
3
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
1

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap