A+ A-
Yorum
10

10 büyüklüğünde deprem paniği: Tüm telefonlara bildirim düştü

Yayın Tarihi: 07.10.2024 - 13:01
Deprem Ağı uygulamasından dün gece gelen "10 büyüklüğünde deprem" bildirimi tüm dünyada büyük bir paniğe yol açarken, olayın aslı ortaya çıktı.
Kaynak:HABER MERKEZİ

Deprem Ağı uygulamasından dün gece gelen 'Afganistan'da 10 büyüklüğünde deprem' bildirimi tüm dünyada şaşkınlıkla karşılandı. Gündem olan olay sonrası Kalafgan'da meydana gelen depremin şiddeti 4.3 olarak ölçüldü. Deprem, Afganistan'a yakın Tacikistan ve Özbekistan gibi yakın ülkelerde de hissedildi.

Afganistan'ın Kalafgan kentinde meydana gelen 4.3 büyüklüğündeki depremin şiddeti deprem ağı uygulamasında 10.0 olarak gösterildi.

Geç saatlerde gelen bildirim sonrası vatandaşlar endişelenirken anlık bir sistem hatası olduğu ortaya çıktı.

6 Ekim günü yerel saat ile 05.54'te olan 4.3 büyüklüğündeki deprem çevre kentlerde de hissedildi. Pakistan, Tacikistan, Özbekistan gibi ülkelerde de hissedilen sarsıntının asıl büyüklüğü 4.3 olarak ölçüldü.

Anlık olarak telefonlara gelen 'Afganistan'da 10 büyüklüğünde deprem' bildirimi sosyal medyada gündem oldu.

AFAD'DAN SON DEPREMLER

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın Türkiye'deki son depremleri listelediği siteye de aşağından ulaşabilirsiniz.

AFAD son depremler listesi için tıklayınız...

KANDİLLİ DEPREM LİSTESİ

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü verilerine göre Türkiye'de kaydedilen son depremlere aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

Kandilli Rasathanesi'nin son depremler listesi için tıklayınız...

Etiketler