A+ A-
Yorum
10

ABD’den Erdoğan’ın tepki gösterdiği Kılıçdaroğlu-Flake görüşmesiyle ilgili açıklama

Yayın Tarihi: 04.04.2023 - 10:46
ABD Dışişleri Bakanlığı, Ankara Büyükelçisi Jeff Flake’in CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’yla görüşmesinin 'normal' olduğunu bildirdi.

ABD’nin Ankara Büyükelçisi Jeff Flake’in CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu 29 Mart’taki ziyaretine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın verdiği tepkiye, Washington’dan yanıt geldi.

Flake, Kılıçdaroğlu’nu 29 Mart’ta CHP genel merkezindeki makamında ziyaret etmişti.

Tepkisini dün Bağcılar Ülkü Ocakları'nı ziyareti sırasında dile getiren Erdoğan "Özellikle Amerika'ya şu seçimlerde bir ders vermemiz lazım. Joe Biden oradan konuşuyor. Joe Biden'ın büyükelçisi gidiyor bay bay Kemal'i ziyaret ediyor. Sen büyükelçisin. Senin buradaki muhatabın Cumhurbaşkanı'dır. Bizim kapılar kapandı ona, işte bir daha giremez. Niye? Haddini bileceksin." ifadelerini kullanmıştı.

VOA Türkçe'de yer alan habere göre; ABD Dışişleri Bakanlığı, yurtdışında görevli büyükelçilerinin, tüm taraflara görüşmesinin rutin olduğunu belirtti.

Dışişleri Bakanlığı sözcülüğü, "Yurtdışında görevli ABD Büyükelçileri, görev yaptıkları ülkelerdeki gelişmeleri anlamaya yönelik rutin diplomatik görevlerinin bir parçası olarak hükümet üyeleri, basın, çeşitli siyasi partiler, sivil toplum ve diplomatik meslektaşlarıyla düzenli olarak biraraya gelmekte. Aynı durum Türkiye'de, Büyükelçi Flake için de geçerli" dedi.

Muhabir/Editör:Hamdi Usta