SON DAKİKA



Haber > Dünya > ABD yine İsrail'in yolunu tuttu! Biden yönetiminin ilk ziyareti

ABD yine İsrail'in yolunu tuttu! Biden yönetiminin ilk ziyareti

07 Nisan 2021 Çarşamba - 14:42




ABD yine İsrail'in yolunu tutuyor! Biden yönetiminin Savunma Bakanı Lloyd Austin, İran, Suriye ve Lübnan ile ilgili konuları görüşmek üzere gelecek hafta İsrail’i ziyaret edeceği duyuruldu.





Siyonist İsrail, ABD Başkanı Joe Biden yönetiminin İran'la nükleer anlaşmaya geri dönme konusunda büyük bir rahatsızlık duyuyordu. Dün Viyana'da Avrupa devletleriyle bir araya gelen ABD, görüşmeleri oldukça 'yapıcı' olarak nitelendirirken, ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin’in İran konusunu görüşmek için İsrail'e gideceği duyuruldu.

ABD basınında çıkan habere göre, ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin gelecek hafta İran, Suriye ve Lübnan ile ilgili konuları görüşmek üzere İsrail’e gidecek. Siyonist İsrail ziyaretinde Austin’in İsrailli mevkidaşlarıyla üst düzey toplantılar yapacağı ifade edildi.

İsrailli yetkililere dayandırılan habere göre, Austin’in ziyaret sırasında İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz ile görüşmesinin de beklendiği belirtildi. Haberde ayrıca, İsrailli yetkililerin, Austin’e İsrail’in bölgedeki askeri avantajını sürdürmek için çok önemli olduğu düşünülen ABD-İsrail güvenlik anlayışlarına ilişkin endişeleri dile getirmeyi planladıkları da ifade edildi.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Austin’in İsrail ziyareti hakkında henüz açıklama yapmadı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap