A+ A-
Yorum
10

ABD'de silahlı saldırı: 1 ölü, 6 yaralı

Yayın Tarihi: 04.10.2018 - 09:17 | Güncelleme Tarihi: 04.10.2018 - 09:14
Güney Carolina'da arama emriyle girdikleri evin sahibi tarafından vurulan 7 polisten biri yaşamını yitirdi
ABD'nin Güney Carolina eyaletinde silahlı saldırı  nedeniyle bir polis hayatını kaybetti, 6 polis yaralandı. 
 
Güney Carolina'nın Florence Bölgesi Acil Durum Yönetimi, Vintage Place  adı verilen lüks sitede bir silahlı saldırı olduğunu duyurdu.
Florence Bölge Şerif Ofisi Sözcüsü Mike Nunn, yaptığı açıklamada,  polislere ve şerif yardımcılarına arama emriyle girdikleri bir evde ev sahibinin  ateş açtığı bilgisi paylaştı.
 
Saldırganın evdeki çocukları esir alarak yaklaşık iki saat direndiğini  belirten Nunn, olayda vurulan 7 polisten birinin yaşamını yitirdiğini kaydetti.
 
Yaralanan diğer 6 polisin tedavisi sürerken, saldırgan da gözaltına  alındı.
 
Trump ve eyalet valisinden olaya tepki
 
Güney Carolina Valisi Henry McMaster, Twitter hesabından yaptığı  paylaşımda, "Florence'den gelen haberler çok üzücü. Polislerin kendilerini feda  ederek sergiledikleri cesaret gerçek, tıpkı bunun gibi duanın gücü de gerçek.  Sizden yaralı polislerin bir an önce iyileşmeleri için, aileleri için, Florence  için dua etmenizi istiyorum." ifadelerini kullandı.
 
ABD Başkanı Donald Trump da olaya Twitter hesabı üzerinden tepki  gösterdi.
 
McMaster'ın konuyla ilgili tweetini alıntılayan Trump, "Bu gece  dualarım ve düşüncelerim Güney Carolina'daki Florence Bölge Şerif Ofisi ve  Florence Emniyetiyle. Emniyet görevlilerimizin 24 saat, 7 gün, 365 gün bizler  için yaptıkları adına sonsuza kadar minnettarız." mesajını paylaştı.
Etiketler