SON DAKİKA



Haber > Dünya > Afrika Birliği Mali'de 16 ay içinde seçim istedi

Afrika Birliği Mali'de 16 ay içinde seçim istedi

23 Ocak 2022 Pazar - 14:01




Mali'deki cunta yönetiminden 16 ay içerisinde seçimlere gitmesini talep eden Afrika Birliği (AfB), Batı Afrika Devletleri Ekonomik Topluluğunun (ECOWAS) yaptırım kararına da desteğini duyurdu.





AfB Barış ve Güvenlik Konseyi tarafından yapılan yazılı açıklamada, Mali'deki cuntanın 5 yıllık geçiş süreci kararının anayasaya aykırı ve kabul edilemez olduğu belirtilerek, şiddetle kınandığı bildirildi.

Açıklamada, AfB'nin, Mali'de anayasal düzene "sivillerin öncülüğünde" hızlıca dönülmesini istediği vurgulandı ve seçimlerin en geç 16 ay içinde düzenlenmesi gerektiği belirtildi.

Ayrıca ECOWAS'ın Mali'ye uyguladığı yaptırımlara da destek verildiği kaydedildi.

- ECOWAS yaptırımları

Mali'de 24 Mayıs 2021'de darbeyle iktidara gelen cunta yönetimi, 2 Ocak'ta, demokratik seçimleri 5 yıl erteleme kararı aldıklarını duyurmuştu.


Cuntanın seçimleri 5 yıl erteleme kararının ardından düzenlenen ECOWAS zirvesinde, ECOWAS ülkelerinin Bamako büyükelçilerini geri çağırması, Mali'nin Batı Afrika Devletleri Merkez Bankasındaki (BCEAO) varlıklarının dondurulması, ekonomik yardımların durdurulması, temel ihtiyaç maddeleri ve tıbbi malzemeler haricinde Mali ile her türlü ticari ilişkinin askıya alınması ve ECOWAS ülkelerinin Mali'ye sınırlarını kapatması kararı alınmıştı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap