SON DAKİKA



Haber > Dünya > 'Aksa Tufanı' İsrail'i şoke etti! Filistin ilerleyişini sürdürüyor..

'Aksa Tufanı' İsrail'i şoke etti! Filistin ilerleyişini sürdürüyor..

09 Ekim 2023 Pazartesi - 15:18




Hamas’ın “Aksa Tufanı” adını verdiği operasyonda İsrail’in kayıpları 700’ü buldu. 50 yılın en büyük şokunu yaşayan İsrail, Hamas’ın Gazze dışına çıkarak kontrol altına aldığı 10 kadar bölgeyi ikinci günde de geri alamadı. Hamas dün Kibutz Magen bölgesini de ele geçirdi.





Filistinli direniş grubu Hamas'ın silahlı kanadı olan El Kassam Tugayları, İsrail'e yönelik " Aksa Tufanı Operasyonu"nu başlattıktan 48 saat sonra, İsrail güvenlik birimlerinin savaşçıları ele geçirdikleri bölgelerden çıkaramadığı ve yeni takviyelerin gelmeye devam ettiği bildiriliyor. Uzmanlar, bu operasyonu İsrail'in yaşadığı en büyük güvenlik ve istihbarat zaafı olarak değerlendiriyor.

Operasyonun başladığı günden bu yana Hamas savaşçıları, İsrail'in Ofakim, Sderot, Yad Mordechai, Kfar Aza, Be’eri, Yeted ve Kissufim bölgelerindeki Filistinli silahlı güçlerin mühimmat ve teçhizatla takviye edildiğini ve muharebe alanındaki savaşçıların yenileriyle değiştirildiğini açıkladı.

Ayrıca, savaşçıların İsrail'in Gazze sınırına yakın bölgelerden çıkaramadığı yerlerde yeniden organize olduğu ve Kibutz Magen bölgesinin ele geçirildiği belirtiliyor. Hamas, bu yeni toprakların Gazze ve Batı Şeria'nın birleştirilmesine sadece 10 kilometre kaldığını iddia ediyor.

Operasyonun bir sonucu olarak, Lübnan'daki Hizbullah'ın da İsrail işgali altındaki bölgelere roket saldırısı düzenlediği bildirildi. İsrail ise Lübnan sınırındaki bazı askeri noktalara topçu atışlarını yeniden başlattı ve Patriot Hava Savunma Sistemi'ni aktif hale getirdi.

Ölü ve yaralı sayısı hızla artarken, İsrail ordusu ve polisinden birçok üst düzey ismin öldüğü açıklandı. İsrail basını, kayıp sayısının 750'ye ulaşabileceğini ve esir sayısının da tahminlerin ötesinde olduğunu belirtiyor.


Operasyonun bu gelişmeleriyle İsrail hükümeti içinde tartışmalar yaşanırken, ABD'nin İsrail'e destek vermek amacıyla USS Gerald R. Ford taarruz grubunu Doğu Akdeniz'e gönderdiği ve bölgedeki hava kuvvetlerini artırdığı bildirildi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap