A+ A-
Yorum
10

Avrupa'da sahte aşı pasaportu skandalı! Tanesi 1.451 TL!

Yayın Tarihi: 19.04.2021 - 12:00 | Güncelleme Tarihi: 19.04.2021 - 11:59
Avrupa'da Kovid-19 aşısı olanların seyahat edebilmeleri için çıkarılan "aşı pasaportu"nun sahtesi üretildi. Tanesi 150 Euro’dan (1.451 TL) satılan pasaportlar Avrupa'yı ayağa kaldırdı.

Yeni Tip Koronavirüs salgının ardından Avrupa seyahat için "aşı pasaportu" uygulamasına geçmişti. Avrupa Birliği’nin 27 ülkesinde geçerli olacak aşı pasaportunda sadece Avrupa İlaç Ajansı’nın onayladığı; Pfizer-BioNTech, Moderna, AstraZenaca ve Johnson&Johnson aşılarından birisini olanların seyahat etmesi kolaylaştırıldı. Ancak, aşı pasaportunun da sahtesi çıkması, 1 Haziran'dan itibaren, aşı pasaportuna geçecek olan Avrupa'yı ayağa kaldırdı.

SAHTE PASAPORTUN TANESİ 1.451 TL

Report Mainz'in araştırmasına göre  Almanya'da aşı pasaportları çalındı. Sahte aşı pasaportları, aşı olmadan Avrupa'da seyahat etmek isteyenlere sosyal medya üzerinden satışa çıkarıldı. Tanesi 150 Euro’dan (1.451 TL) satılan pasaportların üzerinde "BioNTech aşı" numarası bulunması ve gerçeğinden ayırt edilememesi büyük bir şaşkınlığa neden oldu.

TOPLU ALIMA İNDİRİM YAPIYORLAR

Aşı pasaportu ticareti yapan bir bayi keşfeden Report Mainz, aşıların Frankfurt, Bonn, Augsburg ve Frankenthal Aşı Merkezleri'nden alınmış gibi gösterildiğini kaydetti. Aşı pasaportu ticareti yapanların bunu bir hak olarak gördüğünü kaydeden Mainz, Almanya'nın her yerinden gelen müşterilerine tanesi 150 Euro'dan (yaklaşık 1451 TL) sattı. 10'dan fazla alana ise indirim yapılırken ve tanesi 125 Euro'ya (yaklaşık 1.210 TL) veriliyor. Çift olarak alanlar ise iki aşı pasaportuna 200 Euro (1.936 TL) ödüyor.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Report Mainz, Frankfurt Aşı Merkezi müdürü ile görüştü ve bunların nasıl dışarı sızabildiğini sordu. Aşı merkezi müdürü, "Böyle bir şey olduğunu hayal bile edemezdim." dedi.  Hesse Eyalet Kriminal Polis Bürosu, odak noktasının sahte korona aşı sertifikalarının ticareti olduğunu ve "elbette cezai soruşturma yapılacağını" belirtti. 

Muhabir/Editör:Hamdi Usta