A+ A-
Yorum
10

Bakanlardan 'Gazze'deki soykırımın 333. günü' paylaşımı

Yayın Tarihi: 03.09.2024 - 21:38
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi üyeleri, İsrail'in Gazze'deki soykırımının 333. günü dolayısıyla paylaşımda bulundu, katil İsrail'in Gazze'deki soykırımına tepki gösterdi.
Kaynak:AA

Bakanlar, "Soykırım 333. gününde" etiketiyle yaptığı paylaşımlarda, Gazze'de yaşanan insanlık dramına dikkati çekti.

 

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, işgalci İsrail'in tam 333 gündür soykırım yaptığı Gazze'de insani dram yaşandığını ve insanlığın öldüğünü belirtti.

 

Yaklaşık 41 bin masum sivilin hayatını kaybettiği Gazze'de, hayatta kalan Filistinlilerin ise temiz suya bile ulaşamadığını aktaran Tunç, şu ifadeleri kullandı:

 

"Terör örgütü gibi davranan İsrail'in işlediği insanlık ve savaş suçlarını vicdanlar kabul etmemektedir. Bebek katillerinin yaptığı zulüm karşısında sessiz kalanlar, masum çocukların çığlıklarına kulak tıkayanlar tarih huzurunda asla affedilmeyecektir. Filistin davası, adaletin, haklının ve özgürlüğün davasıdır. Türkiye olarak her daim Filistinli kardeşlerimizin yanında olmaya, zulmün ve işgalin karşısında durmaya devam edeceğiz."

 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ise işgalci İsrail'in Gazze'de 7 Ekim'den beri gerçekleştirdiği soykırımda 16 bin 673'ü çocuk, 11 bin 269'u kadın olmak üzere 40 bin 819 Filistinlinin hayatını kaybettiğini vurguladı.

Etiketler