SON DAKİKA



Haber > Dünya > Başbakan Bennett ABD yolunda! Masada İran var

Başbakan Bennett ABD yolunda! Masada İran var

24 Ağustos 2021 Salı - 13:01




İsrail Başbakanı Naftali Bennett, ABD Başkanı Joe Biden ile görüşmek için 26 Ağustos'ta ABD'ye gidiyor. Bennett-Biden görüşmesinin ana gündemini İran oluşturacak.





Binyamin Netanyahu'nun yerine işgalci Siyonist İsrail'in başına geçen kipalı Naftali Bennett, ABD'ye gidiyor. 26 Ağustos'ta Beyaz Saray'da Başkan Joe Biden ile görüşecek olan Bennett, önce ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve Savunma Bakanı Lloyd Austin ile bir araya gelecek.

MASADA İRAN OLACAK

Bennett-Biden görüşmesinde ana gündem maddesinin İran olması bekleniyor. Times Of Israel gazetesinde yer alan haberde, adı açıklanmayan üst düzey bir Siyonist yetkili görüşmedeki ana gündem maddesini İran konusunun oluşturduğunu söyledi.

İsrailli yetkili, görüşmede Bennett'in Biden'a 2015'teki nükleer anlaşmaya geri dönmeden hem İran'ın nükleer programı hem de bölgesel faaliyetlerinin önünü kesmek için bir strateji sunacağını dile getirdi.

Yetkili, Bennett'in ABD Başkanı'nı 2015'te İran ile yapılan nükleer anlaşmaya geri dönmenin "hata" olacağı konusunda uyarma niyetinde olduğunu sözlerine ekledi.


Bennett 22 Ağustos'taki kabine toplantısı öncesi yaptığı açıklamada, Beyaz Saray'daki görüşmede Biden'a İran'ın nükleer çalışmalarını durdurmak için plan sunacağını belirtmişti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap