SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Asgari Ücretlinin ara zam beklentisi hayal oldu! Asgari ücrete yüzde 0 zam!

Asgari Ücretlinin ara zam beklentisi hayal oldu! Asgari ücrete yüzde 0 zam!

04 Temmuz 2024 Perşembe - 09:32




Artan enflasyon ve yaşam maliyeti nedeniyle çalışanlarda asgari ücrete ara zam yapılması beklentileri havada kaldı.





Haziran ayına ilişkin enflasyon rakamları bugün açıklandı. Milyonlarca memur,işci,asgari ücretli  ve emekliye yapılacak zam, haziran enflasyonunun belli olmasıyla, netlik kazandı. 

Milyonlarca memur ve memur emeklilerinin merakla beklediği haziran ayı enflasyon rakamları açıklandı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, tüketici fiyat endeksi (TÜFE) yıllık yüzde 71,60, aylık yüzde 1,64 arttı.

SSK ve Bağ-Kur emeklileri için Yılın ilk yarısında yüzde 24,73 enflasyon gerçekleştiği için emeklilere bu oranda zam imkanı doğarken, Memur ve memur emeklileri yüzde 19,31 oranında zamma hak kazandı.

ASGARİ ÜCRETLİNİN ZAM ORANI % 0

Asgari ücrete yükselen enflasyon ile bir ara zam bekleyenler bugün kötü haberle karşılaştı.

2024 yılı başlarken asgari ücrete %49 oranlık bir zam yapılmış ve asgari ücret net 17.002 TL olarak belirlenmişti. Yıl ortasına yaklaşırken artan yaşam maliyeti nedeniyle asgari ücretli çalışanlarda bir ara zam beklentisi ne yazık ki havada kaldı.

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) Başkanı Ergün Atalay, asgari ücrete ara zam yapılması konusunda;

Son yılların en zor en sıkıntılı dönemini geçiriyoruz. Ben 25 yıldır enflasyonun bu kadar ezdiği bir dönem görmemiştim.” ifadelerinde bulunmuştu.

ŞİMŞEK DÜN SİNYALİ VERMİŞTİ

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, Bloomberg HT yayınında önemli mesajlar verdi. “Temmuz ayında asgari ücrete zam yapılacak mı” sorusu milyonlarca çalışan tarafından merak edilirken, Bakan Şimşek konuya ilişkin dikkat çeken bir değerlendirme yapmış ;

Gelişmekte olan ülkeler ile karşılaştırıldığında Türkiye'de asgari ücret düşük değil ama geçim sıkıntısı elbette var.Bu konunun istismarı popülizm içeriyor, popülizmin Türkiye'yi nerelere getirdiğini gördük. Asgari ücretin vergi dışında bırakılmasının maliyeti 670 milyar TL. Bu sene reel olarak asgari ücret artmış olacak.” ifadelerinde bulunmuştu.

HABER MERKEZİ
 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap