SON DAKİKA



Haber > Dünya > Berlusconi, İtalya Cumhurbaşkanlığı adaylığından çekildi

Berlusconi, İtalya Cumhurbaşkanlığı adaylığından çekildi

23 Ocak 2022 Pazar - 16:30




85 yaşındaki Berlusconi, ülkesine farklı şekillerde hizmet etmeye devam edeceğini söyledi. İtalyan siyasetçi, adaylığını sonlandırma kararı aldı.





İtalya, 13'üncü cumhurbaşkanını belirlemek üzere sandık başına gidecek.

24 Ocak Pazartesi günü başlayacak seçim süreci öncesinde siyasi parti ve ittifaklarda hareketlilik sürüyor.

İTALYA'DA SEÇİM HAZIRLIĞI

Forza Italia ve aşırı sağcı Lig ile İtalya'nın Kardeşleri (FdI) partilerinden oluşan merkez sağ ittifakın liderleri, Silvio Berlusconi'nin adaylığı ve cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki stratejilerini görüşmek üzere bir toplantı yaptı.

TOPLANTIYA KATILMADI


İtalyan ANSA ajansının haberine göre, Eski İtalya Başbakanı ve Forza Italia Partisi lideri Berlusconi, Lig lideri Matteo Salvini ve FdI lideri Giorgia Meloni'nin hazır bulunduğu toplantıya katılmadı ancak gönderdiği mesajla cumhurbaşkanlığı adaylığından çekildiğini ittifak ortaklarına ve kamuoyuna duyurdu.

ADAYLIKTAN ÇEKİLME KARARI

Adaylığı ile ilk günden bugüne tartışma konusu olan 85 yaşındaki Berlusconi mesajında, "ulusal sorumluluk duygusuyla hareket ettiğini, ülkesine farklı şekillerde hizmet etmeye devam edeceğini" belirterek, adaylığını sonlandırdığını kaydetti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap