SON DAKİKA



Haber > Dünya > Cibaliye Mülteci Kampı'na hava saldırısı: En az 100 ölü

Cibaliye Mülteci Kampı'na hava saldırısı: En az 100 ölü

31 Ekim 2023 Salı - 20:55




İsrail-Hamas çatışmaları 25. gününde devam ediyor. Bölgedeki çatışmalar şiddetlenirken; İsrail ordusu, Gazze’nin kuzeyindeki Cibaliye Mülteci Kampı’na hava saldırısı düzenledi. Gazze İçişleri Bakanlığı, kampa 6 bomba atıldığını açıkladı. Saldırıda ilk belirlemelere göre, en az 100 kişi yaşamını yitirdi, 150 kişi de yaralandı.





Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın 7 Ekim sabahı "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı saldırı başlatmasının ardından İsrail'in Gazze'ye saldırıları 25. gününde sürüyor.

"6 BOMBA ATILDI"

 Gazze İçişleri Bakanlığı, kampa 6 bomba düştüğünü açıkladı.

Bakanlık, saldırıda ilk belirlemelere göre 100 kişinin yaşamını yitirdiğini duyurdu.

Bombardımanda 150 kişinin de yaralandığı bildirildi.

GAZZE'DE ÇATIŞMALAR ŞİDDETLENİYOR


Gazze İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İyad el-Bezm Gazze'nin doğusundaki Salahaddin Caddesi'nde olduğunu ve Er-Raşid Caddesi'ne doğru ilerlemeye çalıştığını söyledi.

İsrail ordusu, kara birliklerinin abluka altındaki Gazze Şeridi’nin iç kesimlerinde, Filistinli gruplarla “şiddetli çatışmalara” girdiğini bildirdi.

Söz konusu çatışmaların Gazze Şeridi’nin hangi bölgesinde yaşandığına ilişkin ise bilgi verilmedi.

ATEŞKES ÇAĞRILARINI BİR KEZ DAHA REDDETTİ

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ateşkes çağrılarına ABD'deki 11 Eylül saldırılarını hatırlatarak yanıt verdi. 

Netanyahu, "ABD, 11 Eylül'den sonra ateşkesi nasıl kabul etmediyse İsrail de 7 Ekim saldırısından sonra ateşkesi kabul etmeyecektir." dedi.


"Tek bir sivilin ölmesi gerekmiyor" diyen İsrail Başbakanı, Hamas'ın sivillerin güneydeki güvenli bölgeye gitmelerine izin vermediklerini öne sürdü.

Netanyahu, "İstifa etmeyi düşünmüyorum, Hamas'ı ortadan kaldıracağım" ifadelerini kullandı.

Gazze'de çatışmalar şiddetleniyor! Cibaliye Mülteci Kampı'na hava saldırısı: En az 100 ölü - Resim : 1

İSRAİL, MÜLTECİ KAMPINI VURDU

Bölgedeki çatışmalar şiddetlenirken, İsrail Cibaliye Mülteci Kampı’na hava saldırısı düzenledi.


Saldırıda en az 50 kişi öldü, 150 kişi de yaralandı.

BEYAZ SARAY'DAN AÇIKLAMA

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby de "Ateşkes Hamas'ın işine yarar" açıklamasını yineledi.

Kirby, ABD'nin, ateşkes yerine Gazze'de şiddetten kaçmak isteyen sivillerin tahliyesine ve insani yardımların bölgeye ulaştırılmasını kolaylaştırmaya yönelik "geçici insani duraklamalara" sıcak baktığını kaydetti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de Gazze'deki sivil kayıplar için "Korkunç olayların hiçbir haklı gerekçesi olamaz" dedi. 

İsrail'in saldırılarıysa devam etti. Gazze'de Türk Kızılayının inşasına destek olduğu Filistin Kızılayı'na ait insani yardım deposu da İsrail bombardımanlarının hedefi oldu. Saldırıda depo kullanılamaz hale geldi.

Türkiye'nin yardımlarıyla yapılan Türk-Filistin dostluk kanser hastanesi de hedefler arasındaydı. Saldıya Türkiye'den sert tepki geldi.

Dışişleri Bakanlığı, İsrail’in Gazze'deki Türk-Filistin Dostluk Hastanesi'ne yaptığı saldırıyı kınadı. Bakanlığın açıklamasında, "Gazze’deki Filistin halkını en temel haklarından mahrum bırakmayı amaçlayan kuşatma ve bu insanlık dışı saldırılar, uluslararası hukuku açıkça ihlal etmektedir." ifadelerine yer verildi.


Gazze'de çatışmalar şiddetleniyor! Cibaliye Mülteci Kampı'na hava saldırısı: En az 100 ölü - Resim : 2

Lübnan'da Hizbullah'a ait hedefler de İsrail tarafından vuruldu. Ordu, o anlara ait olduğu öne sürülen görüntüleri yayınladı.

Birleşmiş Milletler Çocukları Koruma fonu UNICEF, Gazze'de temiz su tedarik kaynağının yüzde 55'inin zarar gördüğünü duyurdu. Bir su arıtma tesisinin de yüzde 5 kapasiteyle çalıştığı aktarıldı.

Birleşmiş Milletler Filistin Mülteci Ajans da Gazze'de olanların toplu cezalandırma olduğunu kaydetti. Ayrıca iletişim hatlarındaki kesintinin sivil düzenin sağlanmasını güçleştirdiği belirtildi.

Birleşmiş Milletler (BM), Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini, Gazze’deki İsrail saldırılarında son üç haftada öldürülenlerin yüzde 70’inin çocuklardan ve kadınlardan oluştuğunu belirtti.

İSRAİL'DE GAZZELİLERİ SİNA ÇÖLÜ'NE SÜRME SENARYOSU YİNE GÜNDEMDE

İsrail hükümetine bağlı İstihbarat Bakanlığı'nın Gazze Şeridi'ndeki 2,3 milyon kişinin, Mısır'ın büyük bölümü çöl olan Sina Yarımadası'na nakledilmesini öngören bir savaş önerisi hazırladığı ortaya çıktı.

Bakanlığın 13 Ekim tarihli onaylı belgesinde, Gazze'deki sivillerin Mısır'a zorla göç ettirilmesinin "olumlu ve uzun vadeli stratejik sonuçlar doğuracağını" öne sürdü.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap