SON DAKİKA



Haber > Dünya > Credit Suisse başkanının istifasının arkasından israf çıktı: Boş giden özel jetlerin parasını şirkete ödetmiş

Credit Suisse başkanının istifasının arkasından israf çıktı: Boş giden özel jetlerin parasını şirkete ödetmiş

23 Ocak 2022 Pazar - 16:33




İsviçre'nin en büyük ikinci bankası Credit Suisse'in Başkanı Antonio Horta-Osorio'nun istifasına giden süreçte israfın rol oynadığı ortaya çıktı.





İsviçre'nin ikinci büyük bankası Credit Suisse'in Başkanı Antonio Horta-Osorio'nun görevinde birinci yılını doldurmadan istifa etmesinin arka planından, kendisinin özel seyahatleri için kullanılan özel jetlerin masraflarını şirkete ödetmesi çıktı. Wall Street Journal'ın haberine göre Horta-Osório, hafta sonları kendisini Zürih'ten başka kentlere götüren, boş bir şekilde İsviçre'e geri dönüp sonra yine kendisini almaya gelen uçakların masrafını bankaya ödetmiş.

Horta-Osorio, Credit Suisse Yönetim Kurulu'nun seyahatleri ve kişisel harcamamaları konusunda iç soruşturma başlatmasının ve kurul üyelerinin hiçbirinin kendisine destek vermemesi sonrasında geçtiğimiz hafta istifa etmişti. Wall Street Journal gazetesiyse, istifa kararını 'boş jetlerin' hızlandırdığını yazdı.

Gazetenin haberine göre, iç soruşturmada, banka başkanının bazı hafta sonlarında yaptığı uçuşlar ortaya çıktı. Credit Suisse'in merkezinin bulunduğu Zürih'e geçtiğimiz ilkbaharda taşınan Horta-Osorio'nun, birkaç haftasonunda iş için Londra ve Lizbon'a özel jetle uçtuğu ancak ailesiyle vakit geçirdiği belirtildi. Buna göre, Horta-Osorio genelde perşembe günü Zürih'ten ayrılıyordu. Kendisini götüren özel jetler hafta sonu boyunca kiralanıyor, boş bir şekilde İsviçre'ye dönüyor ve pazartesi günleri de onu Zürih'e getirmek için tekrar yola çıkıyordu.

Aynı zamanda, Horta-Osorio'nun temmuz ayında Wimbledon'da Novak Djokovic'in Matteo Berrettini'yi yendiği tenis maçını bazı aile üyeleriyle izlemesi, ardından da Londra'da oynanan UEFA Avrupa Şampiyonası'nda İtalya'nın İngiltere'yi yendiği maça gitmesi dikkat çekti. Horta-Osorio söz konusu maçların biletlerinin son anda gelmekten vazgeçen banka müşterileri için alındığını savundu. Wall Street Journal'ın kaynakları ise söz konusu günde on binlerce dolar harcandığını söyledi.

Wall Street Journal, Horta-Osorio'nun boş gidip gelen ve hafta sonu boyunca kiralanan jetlerin masraflarını bankaya ödettiğinin saptanması sonrasında istifa sürecinin hızlandığını yazdı.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap