A+ A-
Yorum
10

Dini okullarda istismar skandalı

Yayın Tarihi: 04.09.2024 - 08:27
İrlanda'da dini cemaatler tarafından yönetilen 300'den fazla okulda yaklaşık 2 bin 400 cinsel istismar iddiası ortaya çıktı.
Kaynak:AA

İrlanda'da dini cemaatler tarafından yönetilen 300'den fazla okulda yaklaşık 2 bin 400 cinsel istismar iddiası ortaya çıktı. İrlanda hükümeti tarafından hazırlanan rapor, bu istismarın boyutlarını ilk kez gözler önüne serdi. Eğitim Bakanı Norma Foley, bu durumu "gerçekten şok edici" olarak nitelendirdi.

İrlanda'daki dini okullarda istismar skandalı

Yapılan basın toplantısında Bakan Foley, 42 dini cemaatin yönettiği okullarda 884 kişinin cinsel istismarla suçlandığını açıkladı. Katolik dini cemaatleri temsil eden kurum ise okullarda yaşanan istismarlardan dolayı "derin üzüntü" duyduklarını belirtti.

 

Gerçek rakamlar daha yüksek olabilir

İrlanda hükümeti, raporun bulgularının ardından tam kapsamlı bir yasal soruşturma başlatma kararı aldı. Raporda, 308 okulda toplam 2 bin 395 cinsel istismar vakası kaydedildiği, ancak istismarın genellikle bildirilmeme eğiliminde olduğu göz önüne alındığında, gerçek sayıların daha yüksek olabileceği belirtildi. Suçlanan kişilerin yarısından fazlasının ise şu an hayatta olmadığı bildirildi.

Etiketler