A+ A-
Yorum
10

Dışişleri'nden Netanyahu'ya Mısır tepkisi: ''Arabuluculuk çabalarını destekliyoruz''

Yayın Tarihi: 04.09.2024 - 15:51
Dışişleri Bakanlığı, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nın Mısır'a yönelik iddiaları hakkında açıklama yaptı.
Kaynak:HABER MERKEZİ

Dışişleri Bakanlığı, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Mısır'dan Gazze Şeridi'ne silahların taşındığına ilişkin iddialarına açıklama yaptı.

Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada, Netanyahu'nun iddialarının "kabul edilemez" olduğunu belirtti.

İşte Bakanlıktan yapılan açıklama:

"İsrail Başbakanı Netanyahu, Gazze’de işlediği suçları örtbas etmek ve ateşkes görüşmelerinin sonuca ulaşmasını engellemek amacıyla kamuoyunu manipüle etmeye yönelik yalanlarını sürdürmektedir.

Netanyahu’nun son olarak Philadelphi koridorundaki İsrail askeri mevcudiyetini sürdürmek amacıyla Mısır Arap Cumhuriyeti’ne yönelik iddiaları kabul edilemezdir.

Mısır Arap Cumhuriyeti’nin, Gazze’deki savaşın sona erdirilmesi ve milyonlarca Filistinli kardeşimize yardım eli uzatılabilmesi için sürdürdüğü arabuluculuk çabalarını destekliyoruz."

PHILEDELPHIA KORİDORU NEDİR?

"Selahaddin Koridoru" olarak da bilinen ve Gazze ile Mısır sınırında yer alan Philadelphia koridoru, 1979'da Mısır ile İsrail arasında imzalanan Camp David Anlaşması kapsamında tampon bölgede yer alıyor.

Koridor, 14,5 kilometre uzunluğunda, birkaç yüz metre genişliğinde ve Akdeniz'den başlayıp Kerem Ebu Salim Sınır Kapısı'na kadar uzanıyor. Burası aslında 1979 yılında İsrail ile Mısır arasında imzalanan barış anlaşmasıyla, İsrail güçlerinin kontrol ettiği ve devriye gezdiği bir tampon bölge olarak kuruldu. Bu koridorun bir amacı da Mısır ile Gazze arasında insan hareketini ve silah ve mühimmat gibi yasa dışı malzemelerin geçişini önlemekti.

Etiketler