SON DAKİKA



Haber > Dünya > "Dünya, Lübnan'ın bir başka Gazze olmasını kaldıramaz"

"Dünya, Lübnan'ın bir başka Gazze olmasını kaldıramaz"

22 Haziran 2024 Cumartesi - 09:17




Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, İsrail ile Lübnan sınırı arasındaki gerilime değindi..





İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik soykırımı devam ederken, Lübnan sınırında da gerilim tırmanıyor.

İsrail ile Lübnan Hizbullah'ı arasındaki gerilime değinen BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, durumdan endişe duyduğunu belirtti.

"Bölge ve dünya halkları Lübnan'ın bir başka Gazze olmasını kaldıramaz"

Guterres şu ifadeleri kullandı:

Tek bir aceleci hareket ve tek bir yanlış hesaplama sınırın çok ötesinde hayal gücünü de aşan bir felaketi tetikleyebilir. Açık olalım, bölge ve dünya halkları Lübnan'ın bir başka Gazze olmasını kaldıramaz.

"BM barış gücü askerleri sahada gerilimi düşürmek için çalışıyor"


Sınır çizgisi boyunca çatışmaları izlemek amacıyla Lübnan'ın güneyinde bulunan Birleşmiş Milletler Lübnan Geçici Görev Gücü (UNIFIL) ile BM'nin Ateşkes Denetim Örgütü'nün (UNTSO) çalışmalarını da ele alan Guterres, “BM barış gücü askerleri sahada gerilimi düşürmek ve yanlış hesaplamaları önlemeye yardımcı olmak için çalışıyor” ifadelerini kullandı.

-İsrail'in Gazze'ye saldırıları

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 15 bin 694’ü çocuk, 10 bin 279'u kadın olmak üzere 37 bin 431 Filistinli öldü, 85 bin 653 kişi yaralandı.

Enkaz altında halen binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne saldırılarının başladığı 7 Ekim'den bu yana 311'i karadan işgal sürecinde olmak üzere 662 askerinin öldüğünü duyurdu.


Çatışmalara 24 Kasım 2023'te 4 günlüğüne verilen ve daha sonra 3 gün daha uzatılan "insani ara"da 81 İsrailli ve 240 Filistinli esir karşılıklı serbest bırakıldı. Öte yandan İsrail, binlerce Filistinliyi alıkoyup hapsetmeye devam etti.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te de 7 Ekim 2023'ten bu yana İsrail askerleri ile Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin saldırılarında 549 Filistinli hayatını kaybetti. Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap