SON DAKİKA



Haber > Dünya > Erdoğan'dan G7'de yoğun diplomasi

Erdoğan'dan G7'de yoğun diplomasi

14 Haziran 2024 Cuma - 16:57




G7 Liderler Zirvesi'nde yüksek düzeyli oturuma katılmak üzere İtalya'da bulunan Recep Tayyip Erdoğan, liderlerle bir dizi ikili görüşme de gerçekleştirdi.





Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrika ve Akdeniz-Yapay Zeka ve Enerji Konulu G7 Yüksek Düzeyli Oturumu'na katıldı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, G7 Liderler Zirvesi'ne katılmak üzere bulunduğu İtalya'daki Borgo Egnezia'da temaslarına başladı.
İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, zirveye gelen liderleri tek tek karşıladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan da zirveye gelişinde Meloni ile tokalaştı ve basın mensuplarına poz verdi.
Oturum öncesi bir dizi ikili görüşme gerçekleştiren, Cumhurbaşkanı Erdoğan, zirveye katılan Ürdün Kralı 2. Abdullah ile ayaküstü sohbet etti.

Erdoğan'dan Gazze diplomasisi

Erdoğan, İtalya’da Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı Muhammed Bin Zayed Al Nahyan ile bir görüşme gerçekleştirdi.
Görüşmede Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri ilişkileri, bölgesel ve küresel konular ele alındı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, İsrail’in Filistin topraklarında uyguladığı soykırım politikalarına İslam Dünyası’nın birlik içinde karşı koymasının önemli olduğunu söyledi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazze’de acil ve kalıcı ateşkes sağlanmasının ve insani ihtiyaçlar için bölgeye gönderilen yardımların kolaylıkla Filistinlilere ulaştırılmasının birincil gündem başlığı olarak ele alınıp bunlar için çaba sarf etmek gerektiğini ifade etti. 

TRT Haber 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0
G7

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap