A+ A-
Yorum
10

Fransa’da ve İtalya'da sel alarmı! Ölü ve yaralılar var

Yayın Tarihi: 18.10.2024 - 16:23
Fransa'da şiddetli yağışlar nedeniyle oluşan selde araçlar sürüklendi, yüzlerce ev elektriksiz kaldı. Paris'te ağacın devrilmesi sonucu bir kişi ölürken, İtalya'da da en az bir ölü ve yaralılar var.
Kaynak:AA

Fransa'nın başkenti Paris'te yağmur sırasında ağacın devrilmesi sonucu 1 kişi hayatını kaybetti, 2 kızı yaralandı.Fransa meteoroloji servisi tarafından yapılan açıklamada, dün Lyon şehri ve güneyindeki 6 bölgede kırmızı sel alarmı verildiği belirtildi. Alarm seviyesi bugün 'turuncuya' düşürülürken, nehirlerdeki su seviyelerinin azalmaya başladığı kaydedildi. Fransa Ekolojik Geçiş ve Enerji Bakanı Agnes Pannier-Runacher yaptığı açıklamada, "Ardeche bölgesindeki bazı yerlerde 48 saatte 700 milimetreye kadar yağış düştü. Bu, Paris'te bir yıldan fazla sürede meydana gelen yağış miktarına denk, yani kesinlikle devasa bir yağış" dedi.

DEMİRYOLU SULAR ALTINDA

Sivil güvenlik kurumu tarafından yapılan açıklamada, selde mahsur kalanları kurtarmak için 5 helikopterin görevlendirildiği belirtildi. Fransa İçişleri Bakanlığına göre bin 500 itfaiye eri de sel bölgesine gönderildi. Ardeche bölgesinde, bu sabah itibarıyla 540 ev ve iş yerine hala elektrik verilemediği öğrenildi. Fransa ulusal demir yolu şirketi SNCF, Lyon ve Saint-Etienne şehirleri arasındaki demiryolunun sular altında kalması nedeniyse tren seferlerinin durduğunu açıkladı.

İTALYA'DA DA KIRMIZI ALARM

İtalya'da ise Ligurya ve Toskana bölgelerinde çok sayıda nehir ve derede taşkınlar yaşanırken, bazı yüksek kesimlerde de heyelanlar meydana geldi. Ligurya Bölgesi’ne 16 Ekim’de 18 saatlik dilimde 200 milimetre, Toskana’da da bazı yerlere bir saat gibi kısa sürede 100 milimetre yağış düştüğü bunun neticesinde su kaynaklarına yakın yerleşim yerlerinden; Ligurya’da; Cenova, Rapallo, Savona, Chiavari kentlerinin, Toskana’da da Livorno ve Siena şehirlerinin olumsuz etkilendiği kaydedildi.Özellikle Ligurya Bölgesindeki Entella ve Magra nehirlerinin taşkın riskine karşı kırmızı alarm verildiği ifade edildi.

1 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Cenova yakınlarında ormanlık arazide yürüyüş yaparken yağmura yakalanan 75 yaşındaki bir kişinin de hayatını kaybettiği bildirildi. Ayrıca Cenova kentinde Sori Köprüsü'nden akan sel sularının şelaleyi andıran görüntüleri basına ve sosyal medyaya yansıdı. Yağışlar sonucu Siena kentinin tren garında demiryollarının suyla kaplandığı görüldü. Floransa kentinde de aşırı yağıştan tramvay hatlarının zarar gördüğü kaydedildi.

Ligurya ve Toskana'da sel ve taşkınların görüldüğü bazı şehirlerde de ilk ve orta dereceli okullarda eğitim ve öğretime bugün için ara verildi. aşbakanlık Sivil Savunma Departmanı da söz konusu iki bölgedeki olumsuz hava koşulları dolayısıyla vatandaşları dikkatli olmaları ve yer değiştirmemeleri konusunda uyardı.

Etiketler