SON DAKİKA



Haber > Dünya > Fransız jetleriyle Rus savaş uçakları böyle karşı karşıya geldi

Fransız jetleriyle Rus savaş uçakları böyle karşı karşıya geldi

21 Mayıs 2022 Cumartesi - 19:56




Avrupa'daki Rus toprağı Kaliningrad'a oldukça yakın konumda yer alan üsteki gövde gösterisinde, Amerikan büyükelçisi tankın üstünde poz verdi.





Rusya'nın Ukrayna'yı işgal girişimi gelecek hafta üçüncü ayını dolduracak, Vladimir Putin'in verdiği saldırı emri dünyayı geri dönülemez şekilde değiştirdi.

Henüz 2021 bitmeden Rus birliklerinin Ukrayna sınırına yığılmasıyla alarm durumuna geçen NATO, 24 Şubat'ta başlayan işgalle birlikte Avrupa'da seferberlik ilan etti.

Toplu savunma için Mukabele Kuvveti'ni ilk kez Avrupa'da görevlendiren ittifak, doğu kanadındaki ülkelere binlerce asker konuşlandırdı.

Avrupa kıtasındaki asker sayısını 60 binden 100 bine çıkaran NATO'nun bir numaralı gücü ABD, söz konusu 100 bin askeri çekmeyi planlamıyor. ABD'li yetkililer, Avrupa'daki 100 bin Amerikan askerinin tutulmasının planlandığını söyledi.

CNN International'ın adı açıklanmayan yetkililere dayandırdığı haberde, NATO'nun bölgede daha fazla askeri tatbikat yapması halinde asker sayısı geçici de olsa artabilecek. Rusya'nın saldırganlığını artırması halinde ABD Avrupa'da ek üsler de kurabilir.


Rusya ile 1340 kilometre kara sınırı bulunan Finlandiya ve komşusu İsveç'in tarafsızlıklarına son vererek NATO'ya üyelik başvurusu yapması, bir diğer dönüm noktası oldu.

Türkiye'nin veto edeceğini açıkladığı İskandinav ülkelerinin NATO üyeliğini, ABD başta olmak üzere Batılı ülkeler destekliyor.

Rusya ise 'büyük bir hata' olarak tanımladığı katılım başvurusuna yanıtını, batı sınırlarına yeni 12 askeri üs kurarak göstereceğini duyurdu. (Milliyet)

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap