A+ A-
Yorum
10

Güney Kore, askeri tesislerde kullandığı Çin yapımı gözetleme kameralarını kaldırdı

Yayın Tarihi: 13.09.2024 - 16:21
Güney Kore ordusu, Kuzey Kore sınırına yakın üsler de dahil çeşitli askeri tesislere yerleştirilen bin 300'den fazla gözetleme kamerasını Çin yapımı olduğunun fark edilmesinin ardından kaldırdı.
Kaynak:AA

Yonhap'ın haberine göre, ismi açıklanmayan askeri yetkili, temmuz ayı sonlarında askeri ve istihbarat yetkilileri tarafından yürütülen incelemelerde Güney Koreli şirketten tedarik edilen gözetleme kameralarının Çin'de üretildiğinin belirlendiğini bildirdi.

Yetkili, "Kameraların Çin sunucusuna bağlanarak kaydedilen görüntüleri harici olarak iletebilecek şekilde tasarlandığı tespit edildi ancak hiçbir veri sızdırılmamıştır" ifadesini kullandı.

Güvenlik endişesi nedeniyle bin 300'den fazla Çin yapımı gözetleme kamerasının kaldırıldığı bilgisini paylaşan yetkili, bunların yerli yapım ekipmanlarla değiştirildiğine işaret etti.

Yetkili, güvenlik kameralarının Kuzey Kore sınırını izlemek amacıyla değil askeri eğitim alanları ve üs çitleri için kullanıldığına dikkati çekerek tedarikçi firmanın ekipmanların menşe ülkesini gizlediğinden şüphelenildiğini ve ordunun bu şirkete karşı yasal işlem başlatmayı değerlendirdiğini bildirdi.

Etiketler